REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankininkai iš „Deutsche Bank“ parengė specialų kovos su skolų krize Europoje planą, kurį pavadino „planu B“. Kaip pastebi „Bloomberg“, pagal šį planą siūloma, kad Europos centrinis bankas (ECB) imtų vertinti komercines finansines organizacijas kaip sąjungininkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Deutsche Bank“ siūlo nustatyti užstatų lengvatas komerciniams bankams, jeigu jie perka šalių, labiausiai nukentėjusių nuo skolų krizės (pavyzdžiui, Ispanijos, Italijos, Portugalijos ar Airijos), obligacijas.

REKLAMA

Anot Vokietijos banko, tai paskatins didelės rizikos obligacijų paklausą. Taip finansininkai planuoja sumažinti krūvį ECB, kuris priverstas supirkinėti obligacijas, kad užtikrintų jų paklausą.

Europos centrinio banko (ECB) prezidento Žano Klodo Trišė (Jean Claude Trichet) teigimu, vien per praėjusią savaitę Europos finansų reguliuotojas buvo priverstas įsigyti obligacijų už du milijardus eurų. O nuo gegužės ECB įsigijo vertybinių popierių už 69 mlrd. dolerių. Kaip pastebi „Bloomberg“, „Deutsche Bank“ savo ruožtu iki 2010 m. kovo investavo į Portugalijos, Airijos, Italijos, Graikijos ir Ispanijos obligacijas per 10 mlrd. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Skolų krizė Europoje kilo 2010 m. pradžioje, kai ties bankroto riba atsidūrė Graikija. Siekdami išgelbėti Graikiją ES ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) sukūrė specialųjį stabilizavimo fondą (ESBF). Šių metų pabaigoje šio fondo lėšomis pasinaudojo Airija.

Rinkoje imta nerimauti, kad sunkumų dėl skolų grąžinimo gali kilti ir Ispanijoje bei Portugalijoje, tačiau abi šalys pareiškė neketinančios kreiptis dėl paramos į TVF.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų