• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

N. Roubini keliauja į Atėnus, kur susitiks su investuotojais ir politikais aptarti Europos įsiskolinimo krizės. Ekonomistas teigia, kad vis labiau nerimauja dėl betvarkės JAV nekilnojamojo turto rinkoje, rašo „The New York Times“.

REKLAMA
REKLAMA

N. Roubini sakė, kad šalies nekilnojamojo turto problemos yra „neįvertintos“, o bankai dėl gyvenamųjų namų gali vėl patirti 1 trln. JAV dolerių nuostolių. Ekonomistas taip pat sumažino Airijos, Graikijos, Portugalijos ir Ispanijos problemas, teigdamas, kad kol kas jos yra suvaldytos.

REKLAMA

„[JAV] nekilnojamojo turto rinka akivaizdžiai patiria dvigubą nuosmukį, – sakė N. Roubini. – Matomas kainų augimas apsivertė aukštyn kojomis, paklausa smunka, o pasiūla ir toliau didės.“

Nacionalinės nekilnojamojo turto pardavimo agentų asociacijos duomenimis, spalio mėnesį JAV esamų namų pardavimai nukrito 2,2 proc. nuo metinio 4,43 mln. rodiklio. „Standart & Poor“ Case-Schiller namų kainų indeksas trečiąjį ketvirtį nukrito 2 proc.

REKLAMA
REKLAMA

„Amherst Securities“ generalinė direktorė Laurie Goodman savo ataskaitoje apie JAV NT rinką priėjo prie niūrių išvadų, kad daugiau nei 11 mln. (kas penktas) nuomininkų rizikuoja prarasti būstą. „Tai yra bauginantys skaičiai, nes prieš tai buvę duomenys, kuriuos man yra tekę matyti, nurodė vos 3–4 mln. per ateinančius 4 metus“, - kalbėjo N. Roubini.

Matant artėjančias problemas, N. Roubini teigė, kad investuotojai turėtų pasiruošti dar vienai nuostolių bangai. Būstą praradus 11 mln. nuomininkų, ekonomistas mano, kad finansų pramonė gali patirti 1 trln. JAV dolerių nuostolių. Jis mano, kad kompanijos gali atgauti po 50 centų už dolerį, o vidutinė būsto nuomos kaina yra 200 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų