• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neatsitiktinai sakoma, kad moterys yra iš Veneros, o vyrai – iš Marso. Todėl vyrams yra išties sunku suprasti moterų kalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Mat moterys mėgsta kalbėti metaforomis, palyginimais, nieko nesakydamos tiesiai. Todėl nenuostabu, kad vyrai „neįsikerta“, ką tuo nori dailiosios lyties atstovės pasakyti. Vyrai mėgsta esmę, o moterys – detales. Ir stebėtis tuo nereikia.

REKLAMA

Todėl ir buvo sukurtas moterų mėgstamiausių pavojingų frazių ir žodžių Top 10, kad būtų aiškiau, ką jos turi mintyje, sakydamos vieną ar kitą frazę, žodį.

Žinoma, jei jūs esate vedęs, tai jums šios frazės jau daug kartų girdėtos ir jūs žinote, kaip „įsikirsti“ į tokius antrosios pusės pasakymus, bet vienišiams – tai pats puikiausias būdas perprasti savo mielos būtybės mintis. Paskaitykite!

Moterų mėgstamiausių pavojingų frazių ir žodžių Top 10

10. Tu juk nesirengsi ŠITO, ar ne?

Ši frazė – tai pasiūlymas ar despotiškas patarimas, kuris priklauso nuo moters nuotaikos. Tai labai pavojinga frazė, nes, jei vyras nežino, kaip į ją reaguoti, tai išsirutulioja į laaaaaaaabai ilgą diskusiją.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimas „Tu juk nesirengsi ŠITO?“ gali reikšti: a) ji to nemėgsta arba b) tai yra nepriderinta prie situacijos. Todėl jums derėtų nubėgti ir persirengti. Vyrai dažnai daro labai blogus sprendimus, kai kalba eina apie drabužius.

Pateikiame pokalbio pavyzdį:

Ji: O, velnias... prašau pasakyk, kad tu TO drabužio nesirengsi? Šis yra šlykštus...

Jis (ironiškai): Ne. Matai, kai aš persirenginėjau, tavęs nebuvo šalia ir tu man nepadėjai.

Todėl aš užsivilkau šitą, kurį galbūt tu norėtum, kad aš dėvėčiau. Gerai, aš einu persirengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Ką tu darai? Ar tu tikrai turi tai daryti dabar?

Anot tavo žmonos ar draugės, tai, ką tu darai šiuo momentu, yra kvaila ir nesvarbu. Ji turi tau kitų planų. Todėl neverta šiuo klausimu pradėti diskusijos, nes tu nelaimėsi su savo argumentais. Nesvarbu, kaip tu bandysi atsakyti į šitą suktą klausimą, tau nepavyks įrodyti savo tiesos. Vyrai visada nori būti teisūs, bet moterys kaip visuomet sabotuoja jų sėkmę.

Ji: Ką tu konkrečiai darai? Ar tu turi tvarkyti kompiuterį dabar? Ką reiškia šita netvarka? Šiukšles reikia išnešti ir mums reikia nusipirkti gėrimų. Be to, skalbimo mašina sugedo.

REKLAMA

Jis: Gerai, puiku! Kaip nori...

8. Paklausyk manęs! Ar tu klausai???

Moterys pirmauja tarp tokių frazių kaip „tu nesupranti“, „tu neklausai“, „niekas manęs daugiau nesiklauso“ sakytojų. Jei tavo žmona ar draugė nori ką nors pasakyti, atkreipk į tai dėmesį. Priešingu atveju ji labai labai nusivils ir tau bus riesta.

Kai moteris sako frazę „paklausyk manęs!“, tu dar gali ištaisyti padėtį, nes ji dar tau duoda šansą įsitraukti į pokalbį. Bet kai ji sako „ar tu klausai???“, tu miręs. Tuomet ji sprogs, ji pašėls ir tavo vakaras bus sugadintas. Turėk mintyje šias dvi pavojingas frazes kaip svarbų įspėjimą.

REKLAMA

Ji: Dabar klausyk manęs, nes aš noriu pasakyti štai ką: jei aš tave pagausiu, kad tu ir toliau žaidi kompiuteriu, tai tu vyruti papulsi į didelę bėdą! Dabar eik ir sutvarkyk šitą sugedusią skalbimo mašiną!

Jis: Ar aš galėčiau bent pusvalandį pailsėti?

Ji: Mes galime pailsėti kartu. Kodėl tu praleidi tiek daug laiko prie tų kvailų kompiuterinių žaidimų? Aš tau jau nebesvarbi? Kodėl tu renkiesi žaidimus nei laiką su manimi? Ar tu klausai???

Jis: Taip, mieloji!

Ji: Ne, tu nesiklausai! Tu vis dar galvoji apie tą „nerealų“ „Mafijos karų“ pasaulį. Tu esi visiškai apsėstas to kvailo žaidimo, kuris mane varo iš proto. Ar kompiuteris gali tau padėti atsipalaiduoti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Ar tu žinai, kokia šiandien diena?

Gimtadienis, vienos savaitės, vieno mėnesio, vienų metų sukaktis... sužadėtuvių, vedybų sukaktis. Tarptautinė moters diena... Kai kurios moterys švenčia viską, kas tik joms turi kažkokią reikšmę. Jei ji yra tavo žmona, draugė ar kuri nors iš šios moterų kategorijos ir tu pamiršai svarbią progą, tu būsi sutraiškytas. Ji tau atleis, bet to nepamirš.

Ji: Bilai, ar tu žinai, kokia šiandien diena?

Jis: Kaip gi aš galiu pamiršti? Tai penktadienis.

Ji: Tai mūsų sukaktis...

Jis: Oi, aš tiesiog vyras! Tu žinai, kokia bloga mano atmintis...

6. Tu esi teisus, aš turiu tai padaryti

Nėra svarbu, ką tu pasiūlai jai, ji reaguoja į tai taip tarsi ji to būtų tikėjusis, bet iš tiesų taip nėra! Tai išbandymas. Ji tave privers patikėti, kad tu už tai sumokėsi vėliau ir dėl to gailėsies! Kalbant apie sumokėjimą, aš turėjau galvoje ir materialų, ir nematerialų aspektą.

REKLAMA

Ji: Aš tikiuosi, kad tu daugiau nieko nesuplanavai šiam savaitgaliui, nes aš planuoju išvalyti namus nuo grindų iki lubų ir man reikės tavo pagalbos.

Jis: Mažyte, tu taip sunkiai dirbi! Kodėl tau nepailsėjus, nepaskambinus draugėms ir neišėjus pasilinksminti? Nueik į SPA! Apeik parduotuves! Aš pasirūpinsiu vaikais.

Ji: Butas turi būti periodiškai tvarkomas. Nesiginčyk su mani. Tu nelaimėsi.

Jis: Tu žinai, kad aš mėgstu tau padėti namų ruošoje. Aš tiesiog noriu, kad tu pasijaustum, kaip karalienė, nes tu to nusipelnei!

REKLAMA

Ji: Žinai ką? Tu esi teisus. Aš taip ir padarysiu. Dievas mato, man reikia SPA procedūrų. Prieš kelias dienas aš mačiau nerealią rankinę ir batus. Aš paskambinsiu draugėms ir mes suplanuosime savaitgalį. Be to, man reikia tavo kreditinės kortelės, nes mano reikia papildyti. Negaliu sulaukti, kada „prasinešiu“ per parduotuves.

5. Tai tavo sprendimas

Moteris tave gali priversti įsipainioti į jos žabangas. Kai moterys naudoja šią frazę, jos skatina partnerį priimti sprendimą. Moterys taip tikrina, ar tu esi pasirengęs peržengti liniją. Savo paties labui, nepriimk šito sprendimo vienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis: Mieloji, aš galvojau... mums reikia naujos mašinos. Senoji yra nesaugi, ji dažnai genda... Ką tu manai apie „Mazda MX–5 Miata“?

Ji: Mums nereikia naujos masinos! Ypač sportinės mašinos! Tu geriau tuos pinigus skirk vaikų išsilavinimui. Koledžas nėra pigus!

Jis: Bet mes galime skirti pinigų ir mašinai, ir koledžui. Aš pažadu, kad tu nenusivilsi.

Ji: Gerai, tegul tai būna tavo sprendimas...

4. Nieko

Turbūt daktaras Grey geriausiai sugeba apibendrinti šią situaciją: „Vyrai turi savo asmeninius urvus su iškaba „Prašome netrukdyti““. „Vyrai mėgsta pasislėpti savo pasaulyje, kurį jie gali kontroliuoti. Moterys irgi tai mėgsta daryti, tačiau jų topinė frazė yra „mums reikia pasikalbėti“.

REKLAMA

Kai vyras klausia moters, „kas negerai?“, ir moteris atsako „nieko“, tai iš tikrųjų reiškia „nieko, išskyrus tai, kad tu nesiklausai manęs ir nekreipi dėmesio““ – sako daktaras John Gray, knygos „Vyrai yra iš Marso, o moterys iš Veneros“ autorius. Žinoma, kad egzistuoja pavojinga „nieko“  pusė. Štai ką sako Houmeris Simpsonas iš animacinio filmuko: „kai moteris sako, viskas gerai“, tai reiškia „viskas blogai“.

Jis: Kas blogai?

Ji: Nieko.

Jis: Ką aš blogai padariau?

Ji: Nieko. Palik mane ramybėje!

Jis: Kodėl man negali to pasakyti?

Ji: Nes TU esi problema ir aš nenoriu apie tai kalbėti!

3. Ar tu nori šįvakar išbandyti kažką naujo lovoje?

Gerai pagalvok, prieš atsakydamas! Tai tarsi egzaminavimas. Ji yra labai įtari. Deja, tu negali tylėti ir visa tai, ką tu pasakysi, gali būti panaudota prieš tave.

REKLAMA

Jis: Ar tu nori šįvakar išbandyti kažką naujo lovoje?

Ji: Tarkim?...

Jis: ...

Ji: Iš kur tu tai išmokai? Savo verslo kelionėje į Tailandą? Su ištvirkusia meiluže?

2. Tiek to

Tiek to... tai klasika tarp klasikos, kurią naudoja ir vyrai, ir moterys. Kai moterys sako „tiek to“ per ginčą, tai reiškia, kad ji daugiau nenori su tavim kalbėti, nes tu esi patetiškas. Šiuo atveju tu turėtum būti labai atsargus. Tai reiškia, kad „tu mane nuvylei, nes aš tau nesu tokia svarbi, kaip tu man, ir tai mane skaudina".

Jis: Atsiprašau, aš pamiršau užeiti į vaistinę ir nupirkti tau vaistų.

Ji: Tiek to...

1. Mums reikia pasikalbėti

Ši frazė yra velniškai pavojinga ir tai reiškia, kad tu patekai į bėdą! Kai kurie sako, kad tai išvis yra blogiausi žodžiai bet kurioje kalboje. Kai moteris taip sako, tai reiškia, kad jai sunku save kontroliuoti, todėl jums reikia pasikalbėti. Geriau tada prisipažinti: kaltas, kaltas, kaltas...

REKLAMA
REKLAMA

Ji: Mums reikia pasikalbėti!

Ji: Ar aš esu vienintelė šiuose namuose, kuri žino, kaip naudotis vakuuminiu valytuvu?!

Ji: Ar tu esi alergiškas skalbinių pintinės dangčiui? Kiek kartų aš tau sakiau mesti skalbtinus drabužius į pintinę? Mūsų lova nėra skalbinių dėžė.

Ji: Kodėl vanduo plaukia vonios kambario grindimis?

Ji: ...

Pagal tinklalapio Toptenz.net tekstą parengė VL žurnalistė Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų