• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as savanoriškai susitiks su Jungtinės Karalystės policija ir aptars jam suimti išduotą arešto orderį.Taip antradienį pranešė britų laikraštis „The Guardian“, cituodamas J. Assane'o advokatus.

REKLAMA
REKLAMA

J. Assange'as, kuris slapstosi nuo to laiko, kai „WikiLeaks“ pradėjo viešinti konfidencialius JAV vyriausybės dokumentus, greičiausiai yra Londone arba jo apylinkėse.

REKLAMA

„Jam nepateikti jokie kaltinimai. Mes kaip tik rengiame susitikimą su policijos pareigūnais“, – laikraštis cituoja J. Assange'o advokatą Marką Stephensą

Stokholmo teismas patvirtino lapkritį išduotą sulaikymo orderį 39 metų australui J. Assange'ui, kuris Švedijoje kaltinamas išprievartavimu ir seksualiniu priekabiavimu. Lapkričio 20 dieną Interpolas paskelbė „raudonąjį pranešimą“, taip vadinamą tarptautinį arešto orderį, dėl J. Assange'o sulaikymo visose 188 šalyse, dalyvaujančiose Interpolo veikloje.

REKLAMA
REKLAMA

M. Stephensas teigė, kad Skotland Jardas anksčiau atmetė švedų arešto orderį dėl teisinių normų pažeidimo, tačiau dabar britų pareigūnai gavo visus reikiamus dokumentus iš Švedijos dėl J. Assange'o sulaikymo.

Pasak „The Guardian“, „kai tik J. Assange'as pasiduos policijai, jam per 24 valandas teks stoti prieš magistratų teismą, kur jis sieks būti paleistas už užstatą. Išsamus svarstymas dėl jo ekstradicijos turės būti surengtas per 28 dienas“.

J. Assange'o advokatai baiminasi, kad jei jis bus išduotas Švedijai, vėliau jis gali būti išduotas Jungtinėms Valstijoms, kur jam gali būti skirta mirties bausmė už šnipinėjimo pakto pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų