• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasdien mus pasiekia niūrios finansinės naujienos iš viso pasaulio ir neapleidžia mintis, kad šiemet Kalėdas teks praleisti susėdus prie vienos žvakės, šalia popierinės eglutės ir visai be dovanų, rašo „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nenusiminkite, nes viena britų šeima jau kelintus metus iš eilės atranda būdų, kaip švęsti Kalėdas teturint kuklų šeimos biudžetą. Štai keli Manganų šeimos patarimai, kurie šiemet gali būti naudingi daugeliui.

REKLAMA

1. Praleiskite laiką iki Kalėdų kaip vienuoliai

Ne tik dėl to, kad tai padeda sutaupyti pinigų šventėms, bet todėl, kad pajustumėte tikrą Kalėdų dvasią. Jei esate normali, pasiturinti šeima, gali užtrukti, kol priprasite prie tokio gyvenimo būdo, tačiau nėra jokios priežasties, dėl kurios neturėtumėte to išbandyti.

Net ir kelias savaites atsisakius prabangos, rezultatai gali pranokti jūsų lūkesčius

šventiniu laikotarpiu, be to, tai leis jūsų šeimai labiau branginti šventinį džiaugsmą, nors jis ir yra mažesnis nei praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

2. Stenkitės mažiau lankytis renginiuose

Vos tik prasiplečia jūsų socialinis tinklas, rizikuojate viską žinoti apie kitų gyvenimus. Tai yra kitoks, dažniausiai geresnis, tačiau beveik visada ir brangesnis, gyvenimo būdas.

Taigi iki Kalėdų Manganų šeima pataria dažniau likti namuose. Nekopiuokite pažįstamų, kasdien laiką leidžiančių baruose ir koncertuose, laiką organizuokite pagal savo sugebėjimus ir savo piniginę. Tegul ''Jonesų'' šeimynėlės bankrutuoja sekdamos viena paskui kitas.

3. Leiskite tradicijoms pakeisti išlaidavimą

Šeimos moto per Kalėdas turėtų tapti „viskas turi būti taip, kaip buvo“. Jei pradėsite laikytis tradicijų nuo to laiko, kai tik gims jūsų vaikai, ateityje tai jums gali labai pasitarnauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Net jei jūsų Kalėdinės dekoracijos jau nesikeičia 30 metų: blizgučiai blankūs, ir žaisliukai neblizga, vis tik tęstinumo jausmas yra gilus ir sukelia džiaugsmo, be to, tradicijų laikymąsis nieko papildomai nekainuoja.

4. Fetišuokite teisingus dalykus

Manganų šeima yra išmokyta ieškoti pigių pirkinių. Kiekviena Kalėdų rytą išvyniota prekė yra pristatoma su istorija apie tai, kaip ji buvo įsigyta, kiek pigiau nuo pradinės kainos ji buvo nupirkta. „Aš dėl to nesididžiuoju, aš tik pažadu jums, kad tai yra pigu“, - kalba Lucy Mangan.

REKLAMA

5. Prisiminkite, kad Kalėdos - tai tik kelios dienos

Kai tik prasideda kolektyvinis pamišimas, žmonės pradeda ruoštis Kalėdoms tarsi

karui. Vis tik šios šventės mums primena, kad kiekviena šeima turi tam tikrą skaičių pilvų. Mangan'ų šeimą siūlo šiemet pataupyti maistui ir neprisipirkti tiek, kad paskui visą mėnesį reikėtų valgyti likučius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų