• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Seime vykusioje spaudos konferencijoje Seimo LSDP frakcijos nariai Vytenis Povilas Andriukaitis ir Algirdas Sysas stebėjosi Vyriausybės bejėgiškumu, kai atidengus konfidencialumo skraistę nuo Lietuvos energetikos politikos, paaiškėjo, jog patirtas visiškas fiasko: prarastas laikas ir milžiniški nuostoliai. V.P.Andriukaitis piktinosi, kad bet kuris politikas, pasidomėjęs būsimosios atominės elektrinės statyba, netrukus gaudavo „rusų agento“ etiketę.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nariui V.P.Andriukaičiui korėjiečių pasitraukimas iš konkurso priminė ir ankstesnę, taip pat didžiule paslaptimi dangstomą „Wiliams“ istoriją, kurios pasekmes iki šiol jaučia Lietuvos degalų rinka ir paprasti vartotojai.

REKLAMA

V.P.Andriukaitis ir A.Sysas klausė, ar Lietuvai iš tiesų reikalinga nauja atominė elektrinė, kiek jos statyba pareikalaus lėšų, kada bus pastatyta ir kodėl Lietuvoje nevyksta nacionalinė diskusija šiuo ypač svarbiu šalies ateičiai klausimu?

Politikai pareiškė esą įsitikinę, jog po tokio fiasko turėtų atsistatydinti ne tik Energetikos ministras Arvydas Sekmokas, bet ir visa Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė.

Seimo narius socialdemokratai stebėjosi ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės pozicija dėl žlugusio konkurso, kadangi ši žinia, panašu, šalies vadovės nenustebino.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.Syso, Prezidentei pasirodė kur kas svarbiau apkaltinti Seimo opoziciją, neva šios siūlymai jau nuo kitų metų atstatyti sumažintas pensijas yra „nekompetentingi ir net ekonomiškai nusikalstami". „Iki šiol opozicijos siūlymai Seime atsimušdavo lyg žirniai į sieną, todėl ir buvo sukurta laikinoji grupė, kuri teisinėmis priemonėmis bando apginti Lietuvos gyventojų interesus“, - sako A.Sysas.

Seimo posėdžių sekretoriate užregistruoti ir įtraukti į gruodžio 7 d. parlamento darbotvarkę du Seimo nutarimai, kurie gali apginti Lietuvos piliečius, nukentėjusius dėl valdančiosios daugumos „diržų veržimosi“ politikos: juos priėmus, parlamentas kreiptųsi į Konstitucinį Teismą, ar atlyginimų bei pensijų mažinimas neprieštarauja Lietuvos Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu Seimas in corpore pritartų ir kreiptųsi į Konstitucinį Teismą, tai skundžiami įstatymai nustotų galioję nuo paskelbimo Valstybės žiniose momento, o Konstitucinis Teismas svarstytų skundą skubos tvarka“, - sakė  V.P.Andriukaitis.

Laikinajai Seimo grupei Konstitucinio Teismo 2010 m. balandžio 20 d. sprendimo įgyvendinimui vadovaujantis V.P.Andriukaitis taip pat teigė kreipsiąsis į Prezidentę, jog ši išdėstytų savo poziciją, ar Konstitucinio Teismo sprendimai yra Lietuvoje privalomi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų