REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų lapkričio mėnesį indų kompanija „Tata“ realizavo tik 509 automobilius „Tata Nano“. Tai pats blogiausias rezultatas, nuo šio automobilio pardavimų pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

„Tata Nano“ yra pigiausias pasaulio automobilis, Indijos rinkoje jis kainuoja apie 3000 JAV dolerių.

REKLAMA

Nuo automobilio gamybos pradžios 2009 metais jau pagaminta apie 70 tūkst. automobilių, pirmais metais „Tata Motors“ plananvo pagaminti apie 50 tūkst. automobilių. Tačiau projektinis „Tata Nano“ gamyklos pajėgumas siekia net 250 tūkst. automobilių.

Modelio populiarumas, pasak Indijos ekspertų, galėjo kristi po atvejų, kai „Tata Nano“ užsidegdavo. Tuomet gamintojai modernizavo elektros instaliaciją ir prie išmetimo sistemos komponentų įrengė termoizoliaciją. Dabar „Tata Nano“ užsiliepsnoti jau neturėtų.

Tačiau analitikai įžvelgia ir dar vieną problemą. 3000 JAV dolerių yra didoka suma tipiniams „Tata Nano“ pirkėjams. „Tata Motors“ savo automobilį kūrė žmonėms, kurie paprastai perka lengvuosius motociklus ir motorolerius. Pasirodo, šiai pirkėjų grupei Indijoje, „Tata Nano“ yra jau pernelyg brangus, nes dalis potencialių pigiausio pasaulio automobilio pirkėjų susidurtų su kreditavimo problemomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų