• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net 93 proc. Lenkų mano, kad šaliai bus naudingas pirmadienį numatomas Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo vizitas.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraščio „Gazeta Wyborcza" internetinė svetainė sekmadienį paskelbė instituto „Homo Homini“ apklausos duomenis, pagal kuriuos, iš vizito tikimasi teigiamo poveikio Lenkijos-Rusijos santykiams.

REKLAMA

Skelbiama, kad net 73 proc. apklaustųjų mano, jog vizitas greičiausiai bus naudingas, o dar 20 proc. įsitikinę, kad rezultatai tikrai bus pozityvūs. 2 proc. mano, kad šalių santykiams vizitas pakenks, o 5 proc. dėl to neturi nuomonės.

Tai pirmas oficialus Rusijos vadovo vizitas į Lenkiją nuo pat Sovietų Sąjungos griūties. Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas pabrėžia: „Kalbėtis visada geriau, negu konfliktuoti".

Lenkijos spauda, gyvai aptarinėdama artėjantį Rusijos vadovo vizitą,  mažiau nušviečia keturių Baltijos šalių premjerų debatų energetikos klausimais, sekmadienį vykstančių Varšuvoje. Jo metu patvirtinta, visi potencialūs (Latvija, Estija ir Lenkija) partneriai esą ir toliau remia idėją statyti Lietuvoje atominę elektrinę, nepaisant ką tik žlugusio konkurso, kuriame mėginta atrinkti strateginį investuotoją šiam projektui. D. Tuskas patvirtino, kad iš visų bendrų projektų atominės elektrinės statyba lieka pačiu svarbiausiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų