REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„WikiLeaks“ atstovas ir valdybos narys Julianas Assange'as, kurio sukurtos svetainės misija – „demaskuoti vyriausybes“ ir nustatyti žmogaus teisių pažeidinėjimus, per gegužės mėnesį vykusį „Laisvės forumą 2010“ Osle kalbėjo apie disidentų apsaugą, žurnalistus, kurie atlieka tyrimus, ir tinklaraštininkus, kurie susiduria su valstybių grasinimais. Ypatingai tai liečia jautrių dokumentų nutekinimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Amnesty International“ 2009 metais Žiniasklaidos apdovanojimą už neteisėto žudymo Kenijoje pademonstravimą gavęs J. Assange'as ir „WikiLeaks“, taip pat parodė pasauliui vaizdo įrašą, kuriame JAV karinių pajėgų atstovai Irake nesirinkdami iššaudo tuziną žmonių.

REKLAMA

Savo kalboje J. Assange'as akcentuoja „WikiLeaks“ darbą prieš cenzūrą ir žmogaus teisių pažeidinėjimus, kuriems daugiausia įtakos turi Vakarų vyriausybės.

„WikiLeaks“ įkūrėjas pasakojo, kad jis kontroliuoja šiandieninius interneto serverius ir įspėja, kad Vakarų vyriausybės, didelės korporacijos ir tam tikri turtingi asmenys vis labiau stengiasi ištrinti svarbius faktus iš istorijos, naudodamiesi pažengusiomis priemonėmis.

J. Assange'as apžvelgia „WikiLeaks“ darbą ir ironiškai aptaria pavojingą JAV kariuomenės elgesį. Jei Vakarai nepakeis savo padidintos cenzūros piktnaudžiavimo žmogaus teisėmis politikos, pasaulis praras visus idealus, kurie buvo skiepijami mums ilgus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų