REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Dramblio Kaulo Kranto kariuomenė uždarė šalies sienas bei nutraukė tarptautinės žiniasklaidos transliacijas šalyje. Taip buvo atsižvelgta į padidėjusią įtampą dėl sekmadienį vykusių prezidento rinkimų rezultatų, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Tokių veiksmų imtasi po šalies Konstitucinio teismo sprendimo užginčyti Centrinės rinkimų komisijos pareiškimą, kad prezidento rinkimus laimėjo opozicijos kandidatas Alassane Ouattara.

REKLAMA

Dabartinio šalies prezidento Laurento Gbagbo rėmėjai bandė blokuoti rinkimų rezultatų paskelbimą, teigdami, kad šiaurinėje šalies dalyje rinkimų balsai buvo klastojami.

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba paprašė abiejų pusių išlaikyti ramybę.

„Oro, sausumos ir jūros sienos uždarytos. Nutrauktas žmonių ir prekių judėjimas“, – teigė Dramblio Kaulo Kranto kariuomenės atstovas Babri Gohourou. Jis pridūrė, kad sienos liks uždarytos iki kito pranešimo.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus po to kariuomenė paskelbė „nutraukianti visų užsienio kanalų transliaciją“, įskaitant CNN, „France24“ ir „Radio France International FM“.

Prezidento L. Gbagbo rėmėjai bandė užkirsti kelią rezultatų paskelbimui, teigdami, kad šalies šiaurėje buvo klastojami rezultatai. Šiaurinėje Dramblio Kaulo Kranto dalyje opozicijos kandidatas yra itin populiarus.

Šioje šalyje prezidento rinkimai surengti pirmą kartą per dešimtmetį.

Rinkimais buvo siekiama suvienyti šalį, kuri yra didžiausia pasaulyje kakavos gamintoja. Ji buvo padalinta nuo 2002 metais vykusio pilietinio karo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų