• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikėtina, kad Romos popiežius Benediktas XVI netrukus gali važinėti elektromobiliu. Tokia yra Vatikano vizija. Jei popiežius visur pasirodytų už neperšaunamo reprezentacinio elektromobilio kupolo, Vatikanas taptu vos ne „žaliausia“ pasaulio valstybe.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatyvios katalikybės lopšyje Vatikane yra daug alternatyvios energetikos pasiekimų. Vokiečių kompanijos „Solar World“ baterijos jau tapo didžios dalies Vatikano namų stogo dangos dalimi. Kardinolas Džovani Layollo savo knygoje „The Energy of the Sun in the Vatican” užsiminė, kad dabar trūksta tik to, kad pats popiežius sėstų į elektromobilį. Pasak kardinolo, Vatikanas tuomet galėtų pretenduoti į „žaliausio“ pasaulio miesto vardą.

Tuo tarpu tos pačios „Solar World“ atstovai aptakiai užsimena, kad popiežiaus elektromobilio kūrimas jiems nėra neįmanoma užduotis. Tiesiog tam reikia laiko. Tai būtų gerokai sudėtingesnis darbas, nei įprasto automobilio sukūrimas. Bet panašu, kad elektrinio „papamobilio“ kūrimo darbai jau vyksta. „Solar World“ atstovai jau išsidavė, kad jų popiežiui sukurtas elektromobilis iki 100 km/h įsibėgės greičiau nei per 4 sekundes. Ar ne pernelyg žvėriška dinamika senyvam keleiviui?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų