REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lapkričio 26d. į Šv. Antano rūmus Kretingoje Vaiko Širdies Asociacija (VŠA) sukvietė gausų būrį kretingiškių bei miesto svečių. Pilnoje Pranciškonų gimnazijos salėje vyko pirmojo VŠA filmo „Vaiko Širdis“ pristatymas, į kurį susirinko net iki 200 žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA

Vaiko Širdies Asociacija vienija vaikus, gimusius su širdies ydomis, taip pat vaikus po širdies persodinimo operacijų. Tai yra ne pelno siekianti organizacija, dirbanti labdaros pagrindais.

REKLAMA

Renginyje dalyvavo filmo režisierė Dalia Kanclerytė, didžiojo geradario – „geriausio draugo“ statusą asociacijoje turinčio labdaros ir paramos fondo „Gerumo Versmė“ atstovas, valdybos narys Viktor Usov, broliai pranciškonai Antanas Blužas OFM ir Bernardas Belickas OFM. Renginyje taip pat dalyvavo „širdukų“ himno kompozitorė Žydrė Adomaitienė, kuri kartu su Šilutės meno mokyklos mokytoja Daiva Pielikiene ir su savo vadovaujamu vaikų ansambliu, atliko keletą dainų, tame tarpe ir patį asociacijos himną. Renginyje susirinko gausus būrys „Nuo-Širdžiai“ savanorių, taip pat vaikai, turintys širdies ydas, bei jų artimieji.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaiko širdis“ — tai filmas, kuris parodo svarbią, tačiau mažai kam žinomą problemą.  Kasmet Lietuvoje gimsta apie 300 kūdikių su sunkesne ar lengvesne širdies yda. Šis filmas atskleidžia tėvų bei vaikų išgyvenimus laukiant donoro širdies — jų viltį ir nerimą, baimę ir džiaugsmą. Filme labai jautriai perteikti tėvų išgyvenimai dėl vaiko ligos. Filmo demonstravimo metu tvyrojo labai jaudinanti  rimtis.

Filmas buvo kuriamas šią vasarą vykusioje  asociacijos stovykloje „Vaiko širdies padėka“ Cigonalių kaimo turizmo sodyboje netoli Kartenos, taip pat Pakutuvėnuose, kur stovyklautojai atvyko išklausyti jiems skirtų Šv. Mišių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu kalbėjusi Vaiko Širdies asociacijos prezidentė Daiva Jonauskienė dėkojo visiems nariams, savanoriams ir draugams už visokeriopą paramą ir palaikymą, o filmo herojė Mantė iškilmingai įteikė generaliniam rėmėjui ,,Gerumo Versmė“ ir kino studijai VŠĮ ,,Pakūta“ savo pačios rankų darbo angelus su ryškiomis raudonomis širdimis.

VUL Santariškių Klinikų Širdies chirurgijos centro duomenimis, kasmet aštuoni iš tūkstančio šalies kūdikių gimsta su širdies yda. Iš viso Širdies chirurgijos centre kasmet skubiai atliekama apie 250 sudėtingų širdies operacijų naujagimiams ir vaikams, apie 50 iš jų – pirmosiomis mažylių gyvenimo valandomis. Daugelis jų sėkmingai operuojami ir gyvena pilnavertį gyvenimą. Dalis iš jų širdies sveikatos problemų turi visą gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų