REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

JAV prie Korėjos pusiasalio krantų nusiuntė lėktuvnešį, kurio reisas, kaip pranešama, buvo suplanuotas dar prieš Šiaurės ir Pietų Korėjų konfliktą.

REKLAMA
REKLAMA

JAV karinių jūros pajėgų atominis lėktuvnešis „George Washington“ su 75 lėktuvais ir komanda iš 6000 jūreivių pajudėjo iš Japonijos link Korėjos pusiasalio.

REKLAMA

Pranešime, kurį trečiadienį išplatino Amerikos ginkluotųjų pajėgų vadovybė, kalbama, kad lėktuvnešis dalyvaus bendruose Amerikos-Pietų Korėjos apmokymuose, o jo atvykimas buvo suplanuotas dar iki Pietų Korėjos salos apšaudymo.

Ankščiau JAV prezidentas Barackas Obama pasiūlė Pietų Korėjos prezidentui Lee Myung-Bakui pagalbą ruošiant kariuomenę, pranešama Baltųjų rūmų pranešime. „Abu prezidentai susitarė pravesti bendrus karinius apmokymus ir pakelti kariuomenės apmokymo lygį, kad būtų pratęstas bendradarbiavimas saugumo sferoje“, – teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Karinė Šiaurės Korėjos vadovybė po Pietų Korėjos salos apšaudymo grasina tęsti atakas, jei Seulas peržengs jūrinę liniją, atskiriančią dvi Korėjų valstybes Geltonojoje jūroje.

Korėjų konflikto aukų skaičius išaugo. Pietų Korėjos policija rado dviejų civilių kūnus, apieškojusi subomborduotų namų griuvėsius. Manoma, kai tai buvo statybininkai, kuriems buvo apie 60 metų. Ankščiau buvo pranešama, kad incidento metu žuvo du Pietų Korėjos piliečiai, dar 16 kariškių ir civilių buvo sužeista, penki iš jų šiuo metu yra sunkios būklės.

JAV prezidentas: ginsime Pietų Korėją

Specialiai Balsui.lt iš Pietų Korėjos: žmonės jaučiasi ramūs






 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų