REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Intel“ inžinieriai mano, kad ateityje gali būti pradėta procesorių, kuriuose bus iki tūkstančio branduolių, gamyba, skelbia „PC World“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Intel“ Vizualiųjų aplikacijų tyrimo laboratorijos vyriausiojo inžinieriaus daktaro Timothe Mattsono, procesorius su šimtais branduolių galima kurti remiantis inovatyvia „Intel“ mikroarchitektūra, panaudota gaminant procesoriaus su 48 branduoliais prototipą. Šis procesorius, pavadintas „debesies kompiuteriu viename luste“, buvo pristatytas maždaug prieš metus.

REKLAMA

Vienas iš didžiausių šios mikroarchitektūros privalumų – labai plačios proporcinės jo resursų plėtros galimybės. Eksperimentiniame procesoriuje, pavadintame „Single-chip Cloud Computing experimental chip“ (SCC) naudojamos specialios branduolius siejančios jungtys, leidžiančios žymiai padidinti lusto našumą efektyviai keičiantis duomenimis. Laukimo režimu visų šio prototipinio procesoriaus branduolių bendra elektrinė galia yra ne didesnė, nei 25 W, o maksimaliu apkrovimu siekia 125 W. Be to, kiekvienas iš 48 branduolių gali būti nepriklausomai programuojamas.

REKLAMA
REKLAMA

T. Mattsono teigimu, ši eksperimentinė mikroarchitektūra leidžia pridėti į procesorių dar daugiau branduolių, teoriškai jų skaičius gali siekti 1000. Tačiau pasiekus tokį branduolių skaičių kils problemų dėl vidinių procesoriaus branduolių jungčių tinklo efektyvumo, o tai gali neigiamai atsiliepti našumui. Kada galėtų dienos šviesą išvysti „Intel“ procesoriaus su 1000 branduolių prototipas, T. Mattsonas nekomentavo, sakoma pranešime.

Šiame vaizdo siužete – anksčiau „Intel“ pristatytas eksperimentinis SCC procesorius su 48 branduoliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų