REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV užsiminė „Mirties pirkliui“ V. Butui apie grėsmę jo šeimai

JAV pareigūnai bandė priversti neteisėta prekyba ginklais kaltinamą Viktorą Butą prisipažinti kaltu – tai buvo bandyta padaryti skraidinant verslininką iš Tailando į JAV, remdamasi Rusijos diplomatu praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip teigia pats V. Butas, amerikiečiai bandė jį įtikinti prisipažinti kaltu dėl nusikaltimų, kurių jie niekada nepadarė, ir žadėjo mainais suteikti privilegijų. Taip pat buvo užsiminta apie grėsmę, kuri kyla jo šeimai – žmonai ir 16 metų vaikui. Pašnekovas teigė, kad grėsmė kyla iš Rusijos pusės. V. Butas tokius gėdingus siūlymus atmetė“, – sakė Rusijos konsulas Niujorke Andrejus Jušmanovas, kuris buvo susitikęs su Rusijos verslininku.

REKLAMA

Jungtinėse Valstijose 43 metų V. Butas kaltinamas pagal keturis punktus: nusikalstamas sąmokslas, kurio tikslas - žudyti JAV piliečius; nusikalstamas sąmokslas, kurio tikslas – žudyti valstybės tarnyboje esančius pareigūnus; nusikalstamas sąmokslas įgyjant ir parduodant zenitinės gynybos raketas; sąmokslas tiekiant ginkluotę teroristų grupėms.

Teisėjo sprendimu V. Buto teismo procesas turėtų prasidėti 2011 metų sausio 10 dieną.

Susiję straipsniai:

„Mirties pirklys“ V. Butas išduotas JAV: Rusija pasipiktinusi

V. Butas neprisipažino esąs kaltas nė pagal vieną iš pateiktų kaltinimų

Rusija reikalauja kontakto su savo „Mirties pirkliu“ V. Butu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų