• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijos dienraštis „El Correo Gallego“ praneša, kad komandos „Xacobeo Galicia“ dviratininkams jau 3,5 mėnesio neišmokamas atlyginimas.

REKLAMA
REKLAMA

16 dviratininkų, 3 sporto direktoriai ir kiti aptarnaujančio personalo darbuotojai negauna atlyginimo nuo š. m. rugpjūčio mėn.

REKLAMA

Susidariusią finansinę padėtį sunkina ir dopingo bylos, iškeltos „Xacobeo Galicia“ komandos dviratininkams Ezequiel Mosquera ir David Garcia Da Pena.

Jeigu šių metų pabaigoje bus sustabdyta komandos veikla, baiminamasi, jog apie atsiskaitymą su komandos nariais ir darbuotojais gali nelikti nei kalbos.

Užsienio spauda, ne kartą akcentavusi dviratininko amžių (34 metais), neatmeta prielaidos, kad Ezequiel Mosquera, šiemet turėjęs turbūt paskutinę galimybę laimėti „Vuelta a España“ lenktynes, galėjo griebtis bet kokių priemonių pergalei pasiekti.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš dviratininko mėginių, paimtų „Vuelta a España“ metu, buvo teigiamas, identifikavus draudžiamą medžiagą hydroxyethyl starch, maskuojančią EPO. Kaip tik dėl EPO buvo sulaikytas E. Mosquera komandos draugas D. Garcia Da Pena.

Šio mėnesio pradžioje Pasaulinė antidopingo agentūra pranešė, kad Ezequiel Mosquera nevartojo dopingo ir kad turimi kraujo mėginiai jo kaltės neįrodo. Tačiau netrukus šis pranešimas buvo paneigtas. Ir, nors Ezequiel Mosquera kitiems metams turi sutartį su olandų komanda „Vacansoleil“, jam tebegresia diskvalifikavimas 2 metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų