REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato areštinę šeštadienio vakarą buvo uždaryti du krepšinio aistruoliai, kurie per Kauno "Žalgirio" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" klubų rungtynes į aikštelę mėtė alaus skardines.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak policijos, 25 ir 26 metų vyrai buvo neblaivūs. Juos sulaikė į sporto halę atvykę mobilaus būrio patruliai.

REKLAMA

Dėl šio incidento Kauno sporto halėje SEB BBL vadovybė kauniečių klubo atžvilgiu greičiausiai imtis ir finansinių sankcijų. Dėl aistruolių išpuolio Kauno "Žalgiriui" įskaitytas techninis pralaimėjimas.

Baltijos vyrų krepšinio lygos (SEB BBL) šešių ekipų pirmojo diviziono mačas tarp favoritų šeštadienį Kauno sporto halėje buvo nutrauktas.

Likus žaisti 1 minutę bei 52 sekundes ketvirtajame kėlinyje bei šeimininkams pralaimint 72:87 (11-16, 23-21, 23-28, 15-22), aistruoliai į aikštelė pradėjo mėtyti įvairius daiktus, įskaitant alaus skardines.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjai priėmė sprendimą rungtynes nutraukti ir abi ekipos skubiai pasišalino į rūbinės.

Aikštelės šeimininkui - "Žalgiriui" - buvo nutarta įskaityti techninį pralaimėjimą.

Tai buvo pirmasis "Žalgirio" pralaimėjimas Baltijos krepšinio lygoje, o nugalėtojo titulą ginantis "Lietuvos rytas" kauniečius pasivijo pergalių (po 5) skaičiumi.

16 taškų nugalėtojams pelnė Mindaugas Lukauskis, 13 - Ivanas Koljevičius, po 10 - Tomas Delininkaitis ir Matthew Nielsenas. Beje, I. Koljevičius svečiams pelnė net 13 iš penkiolikos paskutiniųjų vilniečių įmestų taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauniečių gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Marko Popovičius (20 tšk.), Marcelo Machado (17 tšk.) bei Jonas Mačiulis (9 taškai).

Kauno miesto savivaldybės Tėvynės Sąjungos frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas pranešė, kad po rungtynių jis paprašė Sporto halės direktoriaus ir "Žalgirio" komandos vadovų pateikti pasiūlymus, kaip išvengti panašių incidentų ateityje.

Politikas šeštadienį stebėjo varžybas sporto halėje ir teigia negalįs neišsakyti savo pozicijos dėl incidento.

"Pirmiausia, tokie reginiai negali pasikartoti ir jie negali būti visuotinai toleruojami. Tai kenkia Kauno garbei ir visam Lietuvos bei Baltijos krepšiniui", - pranešime spaudai teigia A.Kupčinskas.

REKLAMA

Jis sako nesiimąs vertinti, kas kaltas dėl šeštadienio sumaišties aikštelėje, tai išsiaiškins atsakingos institucijos. Tačiau krepšinio šventės organizatoriai turi pirmiausia pasirūpinti visų žaidėjų, komandų, teisėjų ir pačių aistruolių saugumu.

A.Kupčinsko manymu, Kauno miesto savivaldybė po šio įvykio pagaliau turi uždrausti pardavinėti svaigiuosius ir kitus gėrimus stiklo ir skardinėje taroje masinių švenčių metu Sporto halėje, kitose Kauno miesto viešosiose erdvėse atvirų renginių ir švenčių metu.

Atidžiau turi būti tikrinami ir einantys į krepšinio šventę.

"Atrodo, kad jau ir krepšinyje (kaip ir futbole) ateina laikas, kai teks statyti "saugumo vartelius", kad apsaugotume savo piliečius nuo provokacijų ir galimų grėsmių", - sako A.Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų