REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedų trilerio „Mergina su drakono tatuiruote“ režisierius Neilsas Ardenas Oplevas kritikuoja amerikietišką istorijos perdirbinį, o ypač pagrindinio Lisabetos Salander vaidmens atlikėjos pasirinkimą – jauną Holivudo aktorę Rooney Marą.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikiečių filmas „Mergina su drakono tatuiruote“ statomas pagal kultiniu tapusį to paties pavadinimo švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį. Tai bus antroji šios knygos ekranizacija. Pirmąją 2009-siais Švedijoje sukūrė danų kilmės režisierius Neilsas Ardenas Oplevas, o pagrindinius vaidmenis filme įkūnijo švedai Noomi Rapace ir Michaelis Nyqvistas.

REKLAMA

Būtent įkvėptas švediško filmo sėkmės, Holivudas ir nusprendė ekranizuoti bestselerį. Filmą sukurti patikėta režisieriui Davidui Fincheriui („Socialinis tinkas“, „Kovos klubas“, „Keista Bendžamino Batono istorija“), o pagrindinius vaidmenis atliks Danielis Craigas ir Rooney Mara.

Tačiau švediškos filmo versijos režisierius amerikiečiams negaili kritikos. „Net Holivude matau abejonių dėl perdirbinio prasmės, maždaug „Kam perkurti filmą, jei galima tiesiog pamatyti patį originalą?“ Belieka viltis, kad Fincheriui pavyks sukurti geresnę versiją“, – sako N. A. Oplevas.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai režisieriui kliūna pagrindinio vaidmens atlikėja – jauna aktorė Rooney Mara. Teigiama, kad jos laukia itin didelis iššūkis – pranokti arba bent jau prilygti švediškoje ekranizacijoje vaidinusiai Noomi Rapace. Ji taip įtaigiai įkūnijo Lisabetos Salander personažą, kad daugeliui istorijos gerbėjų Lisabeta dabar asocijuojasi tik su N. Rapace. Tokios nuomonės laikosi ir N. A. Oplevas: „Noomi taip gerai suprato šį personažą, jį pažino, kad jis jai turėtų priklausyti amžiams. Neįsivaizduoju, kas pajėgtų su ja konkuruoti, ją pranokti. Tikiuosi, Noomi už šį vaidmenį bus nominuota „Oskarui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Amerikietiškos trilerio „Mergina su drakono tatuiruote“ versijos premjera planuojama 2011-ųjų gruodžio 21 d.

Tuo tarpu, Lietuvos žiūrovai netrukus išvys jau antrą švediškos „Millennium“ kino trilogijos dalį „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“, jame N. Rapace dar sykį genealiai įkūnys ekscentriškąją kompiuterių įsilaužėlę Lisabetą.

Filmas Lietuvos kino teatruose – jau nuo gruodžio 17 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų