REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos radijo ir televizijos komisija nustatė, kad televizijos programoje „LNK“ rodytame seriale „Iki pasimatymo, mama“ buvo transliuoti paslėpti komerciniai audiovizualiniai pranešimai bei nesilaikoma reikalavimų laidų rėmėjo pristatymui.

REKLAMA
REKLAMA

Š. m. rugsėjo ir spalio mėnesiais transliuotame seriale „Iki pasimatymo, mama“ buvo transliuojamos niekaip neišskirtos  reklaminio turinio vaidybinės scenos prekybos centre „IKI“. Jos buvo pateiktos taip, kad žiūrovas galėjo nesuprasti, kad tai komercinis audiovizualinis pranešimas, o  paslėpti komerciniai audiovizualiniai pranešimai pagal Visuomenės informavimo įstatymą yra draudžiami.

REKLAMA

Seriale taip pat buvo nesilaikoma reikalavimų programų rėmėjo pristatymui - buvo daromos ypatingos reklaminės nuorodos į rėmėjo prekybos tinklo „IKI“ teikiamas paslaugas, skatinama jomis naudotis. Įstatymas reikalauja, kad pristatant  rėmėją neturi būti skatinama pirkti, parduoti ar nuomoti rėmėjo gaminių ir naudotis paslaugomis, daryti ypatingas reklamines  nuorodas į jų gaminius ar paslaugas.

Už šiuos įstatymo pažeidimus Komisija UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ vadovei lapkričio 10 d. paskyrė 3000 Lt baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų