• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau kurį laiką sklando kalbos, kad superautomobilių gamintojas „Lamborghini“ kuria aristokratišką visureigį. Nors kilmingų „GT“ klasės automobilių gerbėjai ir nelabai norėtų to sužinoti, dabar jau galima patvirtinti, kad šis darbas tikrai vyksta. „Lamborghini“ visureigis rinkoje pasirodys jau 2012 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Po pirmųjų pranešimų dabar jau galima šį tą konkretizuoti. Jau žinoma, kad „parketinis“ ir prestižinis „Lamborghini“ visureigis kuriamas naudojant „Audi Q5“ platformą. Konstruktorių darbai vyksta pilnu tempu, o naujasis automobilis kol kas vadinamas kodiniu indeksu „LM00X“.

REKLAMA

Dabar jau galima paminėti ir keletą techninių detalių. Anksčiau buvo užsimenama, kad „Lamborghini“ visureigis gali gauti net 12 cilindrų motorą, tačiau viskas bus mažumėlę kukliau. Pranešama, kad visureigis bus komplektuojamas su 4 litrų darbo tūrio V8 tipo benzininiu turbovarikliu.

Kai kam atrodytų, kad toks rinkodaros specialistų inspiruotas žingsnis, kaip visureigis su „GT“ klasės automobilio vardu, yra tikra šventvagystė. Tačiau tai netinka „Lamborghini“. Visai tam netinkamu laiku, nuo 1982 iki 1993 metų, ši italų firma pagamino apie 300 įspūdingų visureigių „Lamborghini LM 002“, kurių ratus suko legendinis V12 tipo motoras, naudotas „Countach“ modelyje. Tiesa, šiuos automobilius pirko itin prastai. Tai buvo tam dar netinkamas laikas, o ir patys visureigiai nepasižymėjo kokybe. Ankstesnė firmos istorija irgi turėjo „žemiškų“ bruožų- juk Ferruccio Lamborghini savo veiklą kadaise pradėjo nuo traktorių gamybos...

Visai tam netinkamu laiku, nuo 1982 iki 1993 metų, ši italų firma pagamino apie 300 įspūdingų visureigių „Lamborghini LM 002“, kurių ratus suko legendis V12 tipo motoras, naudotas „Countach“ modelyje.Visai tam netinkamu laiku, nuo 1982 iki 1993 metų, ši italų firma pagamino apie 300 įspūdingų visureigių „Lamborghini LM 002“, kurių ratus suko legendis V12 tipo motoras, naudotas „Countach“ modelyje.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų