• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių „Akropolį" pastačiusi, šiuo metu restruktūrizuojama Panevėžio statybos AB „Iglus" siekia prisiteisti beveik 16 mln. Lt iš "Akropolio" statybų užsakovės UAB „Aido turtas", rašo „Verslo žinios".

REKLAMA
REKLAMA

„Iglus" teigia, kad bendrovės pastatyti Šiaulių „Akropolio" statiniai yra daugiau nei 7000 kvadratinių metrų didesni, nei buvo numatyta pradinėje sutartyje su prekybos centro užsakove, tačiau pastaroji esą už papildomai atliktus darbus nesumokėjo.

REKLAMA

"Atlikome papildomų darbų už ieškinyje nurodytą sumą, tačiau pinigų už juos negavome, todėl jaučiu pareigą kovoti tiek dėl savo įmonės išlikimo, tiek dėl mūsų kreditorių", - teigia Mantas Leliukas, AB „Iglus" generalinis direktorius. Anot M. Leliuko, dėl „Iglus" Šiauliuose užklupusių bėdų jau bankrutavo apie 30 įmonių, buvusių „Iglus" subrangovių statant „Akropolį".

Šiaulių „Akropolio" atstovai savo ruožtu stebisi, kad pinigų „Iglus" pasigedo praėjus pusantrų metų - įkurtuvės vyko 2009 m. pavasarį. Anot Sonatos Nagienės, Šiaulių „Akropolio" valdytojos, šios pretenzijos yra nepagrįstos ir primena savotiška reketą.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvau išprievartautas ekonomiškai ir psichologiškai, neturėjau kur dėtis. Jeigu jus pastatytų ant dvylikaaukščio stogo krašto - kokius dokumentus pasirašytumėte? Bet kokius. Mums nebuvo sumokėta už papildomus darbus, stovėjome ant bankroto slenksčio. Užsakovai sakė - arba pasirašykite susitarimą, arba bankrutuosite", - pasakoja Arvydas Rudys, tuometis AB „Iglus" generalinis direktorius.

„Iglus" skolos siekia 14,36 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų