REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkas Mehmetas Ali Agca, 1981 metais bandęs nužudyti popiežių Joną Paulių II, per Turkijos televiziją pareiškė, kad nusikaltimą užsakė Vatikanas, skelbia „Euronews“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak turko, nurodymą šauti į popiežių davė Vatikano sekretorius, kardinolas Agostinas Casarolis.

REKLAMA

„Man buvo liepta ne nužudyti, o sužeisti popiečių. Jie sakė: „Nešauk į galvą ir į širdį“, – pasakojo turkas. M. A. Agca taip pat sakė, kad ginklui įsigyti iš Vatikano gavo 50 tūkst. JAV dolerių, o jo sulaikymas buvęs sąmokslo dalis.

Į Joną Paulių II pasikėsinęs vyras anksčiau tikino turįs ryšių su Palestinos maištininkais, o vėliau tvirtino, kad jį pasamdė Bulgarijos specialiosios tarnybos.

Svarbu pažymėti, kad M. A. Agca jokių įrodymų, galinčių patvirtinti dažnai absurdiškus jo teiginius, neturi, ir versijas, kas užsakė nusikaltimą, nuolat keičia.

REKLAMA
REKLAMA

M. A. Agca šovė į Joną Paulių II Švento Petro aikštėje Romoje 1981 metų gegužės 13 dieną. Popiežius buvo sunkiai sužeistas. M. A. Agdža 19 metų išbuvo Italijos kalėjime už pasikėsinimą nužudyti popiežių, o vėliau 10 metų praleido Turkijos kalėjime už ankstesnę laikraščio redaktoriaus žmogžudystę. M. A. Agcos motyvai nužudyti popiežių kol kas lieka neaiškūs, nors kai jis buvo sulaikytas, tvirtino veikęs vienas.

1983 metais popiežius Jonas Paulius II po susitikimo su jį nužudyti bandžiusiu turku pareiškė jam atleidžiąs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų