• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos šnipinėjimu Lietuvos ir Amerikos naudai kaltintam bei už banko turto prievartavimą kalėjusiam 34 metų Pavelui Iljinui gresia nauji nemalonumai. Klaipėdietis įtariamas narkotinių medžiagų gamyba ir platinimu.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikę slaptą operaciją, šių metų spalio 19 d. Klaipėdos policininkai sulaikė jiems puikiai žinomą uostamiesčio gyventoją P.Iljiną. Namuose užkluptam klaipėdiečiui pateikti įtarimai narkotikų gamyba ir platinimu.

REKLAMA

Po atliktos kratos ir apklausos P.Iljinas buvo dviem paroms uždarytas į areštinę, o netrukus teismas vyrą leido suimti trims mėnesiams.

Kaltę neigiantis P.Iljinas įtariamas gaminęs ir pardavinėjęs amfetaminą, platinęs heroiną. Teisėsaugininkai šio ikiteisminio tyrimo nekomentuoja.

Šiuo metu teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje P.Iljinas kartu su dar dviem asmenimis kaltinamas neteisėtu informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimu, neteisėtu specialiosios technikos įrengimu ar panaudojimu informacijai rinkti. Jam gresia iki 4 metų nelaisvės.

REKLAMA
REKLAMA

2000 metų vasarą klaipėdietį Kaliningrade sulaikė Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) ir apkaltino šnipinėjus Lietuvos ir Amerikos naudai. Teigta, kad jis bandė įsilaužti į FST kompiuterių tinklą. Kadangi realios žalos Rusijai lietuvis nepadarė, po kalėjime praleistų vienų metų jis paleistas.

2005 metų rugpjūčio pabaigoje Vilniaus apygardos teismas už banko turto prievartavimą nuteisė P.Iljiną kalėti dvejus metus, bausmės vykdymą atidedant metams.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų