• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF) informuoja, kad šių metų Europos maratono čempionės Živilės Balčiūnaitės sportinė veikla laikinai suspenduota ir ji negali dalyvauti oficialiose varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

LLAF gavo Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) pranešimą apie tyrimą dėl įtarimą sukėlusio Ž. Balčiūnaitės mėginio, paimto per Europos čempionatą Barselonoje (Ispanija).

REKLAMA

Gautame IAAF pranešime minima apie nustatytą galimą antidopingo taisyklių pažeidimą. Mėginyje buvo rasti tam tikri nukrypimai nuo leistinos normos, kuriuos galėjo iššaukti intervencija iš išorės. Atlikus pirminius tyrimus, nustatytas normą viršijantis testosterono kiekis.

Šiuo metu vyksta papildomas tyrimas ir kai bus gauti galutiniai rezultatai, LLAF informuos visuomenę apie juos.

Iki galutinio tyrimo pabaigos Ž. Balčiūnaitė turi teisę pateikti argumentuotus įrodymus, kurie paneigtų keliamus įtarimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą pabaigti planuojama iki gruodžio pradžios. Kol Europos čempionės kaltė neįrodyta, Ž. Balčiūnaitės Europos čempionate pasiektas rezultatas lieka galioti.

Kol nebaigtas tyrimas LLAF vadovybė nesiima išankstinių vertinimų ir tikisi, kad, galutinai neįrodžius kaltės, visuomenė iš anksto nepasmerks daug džiugių akimirkų Europos čempionate Barselonoje dovanojusios Ž. Balčiūnaitės.

Ž. Balčiūnaitei ir jos treneriui Romui Sausaičiui Barselonoje paimto mėginio tyrimo rezultatai buvo labai netikėti. „Nesijaučiame kalti ir savo nekaltumą įrodysime. Į visuomenei rūpimus klausimus pasistengsime atsakyti per spaudos konferenciją", –  teigė R. Sausaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų