• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos žvalgybos tarnybos (MI6) vadovas Johnas Sawersas savo viešoje kalboje kankinimus apibūdino kaip „nelegalią ir atstumiančią“ veiklą, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat teigė, kad jo vadovaujama organizacija susiduria su „realiomis ir nuolatinėmis operatyvinėmis dilemomis“, kaip išvengti kankinimų ir smurto, siekiant išgauti svarbios ir reikalingos informacijos.

REKLAMA

J. Sawersas taip pat teigė, kad slaptumas „nėra blogas dalykas“, nes jis padeda „palaikyti tvarką ir saugumą Didžiojoje Britanijoje“. 55 metų J. Sawersas tapo pirmuoju MI6 vadovu, kuris per 100 organizacijos gyvavimo metų pasisakė viešai.

Kankinimai yra nelegalūs ir nepateisinami bet kokiomis aplinkybėmis. Jei žinome, kad mūsų veiksmai gali lemti kankinimus, Didžiosios Britanijos ir tarptautiniai įstatymai mus įpareigoja atsisakyti šių veiksmų, ir mes taip ir elgiamės, net jei dėl to ir gali tęstis teroristų veikla“, – pažymėjo jis.

„Kai kas gali tuo suabejoti. Tačiau mes žinome, kad taip elgtis yra teisinga. Tai mums leidžia ieškoti kitų būdų, kaip pasiekti savo tikslų“, – tęsė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų