REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas žada, kad bus siekiama įtvirtinti Elektros energijos įstatymo pataisą, pagal kurią, didėjant elektros energiją tiekiančių įmonių pelnui, įmonės privalės mažinti paslaugų tarifus.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos ministerija siūlo atsisakyti Elektros energetikos įstatyme esančios ne didesnės kaip 5 proc. elektros sektoriaus įmonių pelno maržos ir numatyti, kad šio sektoriaus įmonių pelningumo ribą nustatys Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

REKLAMA

„Reguliavimas turėtų būti taikomas elektros tarifams. O būtent nuo jų priklauso pelno marža. Pagrindinis mūsų siekis yra tai, kad padidėjus elektros energiją tiekiančios įmonės, nesvarbu ar pastaroji yra privati, ar valstybinė, pelnui, būtų mažinama paslaugų kaina“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio aiškino energetikos ministras.

Premjero Andriaus Kubiliaus teigimu, įstatymo pataisas reiktų suformuluoti aiškiau, kad piliečiai suvoktų, kodėl atsisakant energetikos įmonių pelnų reguliavimo ir mažinant paslaugų tarifus laimės vartotojai.

A. Sekmokas viliasi, kad aiškiai suformulavus Elektros energijos įstatymo pakeitimus, jiems ateinančią savaitę Vyriausybės posėdyje bus pritarta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų