REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena žinomiausių Lietuvos lengvaatlečių maratonininkė Živilė Balčiūnaitė, paklausta apie mėgstamiausius patiekalus, tvirtino, kad ji maistui turi būti išranki, antraip sunku būtų pasiekti aukštų rezultatų. O bėgant ilgas distancijas reikia daug ir kokybiško „kuro".

REKLAMA
REKLAMA

„Valgau viską, kas sveika ir skanu. Nemėgstu dešrelių, nes nežinia iš ko jos pagamintos; kiaulienos, nes ji paprastai turi daug riebalų; nenaudoju majonezo; vengiu bulvių traškučių, visokių limonadų ar kitokių saldžių putojančių gėrimų", – prisipažįsta sportininkė.

REKLAMA

Daug besitreniruojanti lengvaatletė prieš varžybas savo raciono paprastai nekeičia. „Man nesvarbu, ar laukia atsakingas čempionatas, ar paprastas maratonas, kuriame dalyvauja ir mėgėjai, maitinuosi taip pat kaip visada. Mano valgiaraštyje yra tik lengvai virškinami produktai: žuvis, daržovės, liesa mėsa ir pan. Jokio riebaus ungurio ar lašišos man neįpirši".

O kaip dėl saldumynų, šokolado, ledų, kuriems paprastai nelengva atsispirti? Maratonininkė prisipažino, kad kartais mėgsta pasmaližiauti, atsigaivinti vasarą ledais, sukrimsti gabaliuką gero tikro šokolado. „Geriau valgyti mažiau, bet tikrai kokybišką, kiek įmanoma ekologišką maistą ir jį paruošti taip, kad išliktų kuo daugiau vitaminų, todėl stengiuosi nevalgyti keptų, skrudintų patiekalų", – sakė Živilė.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris mėgsta sukiotis virtuvėje, kai turi laiko. Savaitgalio pietų tradicijų jos nedidelėje šeimoje nėra, tačiau, pasak Živilės, švenčių dienomis juodu su vyru pasikviečia artimų žmonių. Tuomet šeimininkė pasistengia pagaminti ką nors išradingo ir gardaus.

Troškinta veršiena

Jums reikės:

0,5 kg veršienos,

1 brokolio,

2 vidutinių morkų,

0,5 kg bulvių,

2 saldžiųjų pipirų,

1 svogūno,

alyvuogių aliejaus,

raudonėlių, mairūno, petražolių,

maltų kalendulos sėklų, citrininių pipirų,

krapų, druskos.

Veršieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, bulves taip pat. Sudėkite juos į įkaitusią keptuvę su alyvuogių aliejumi, vėliau įberkite susmulkintą svogūną, smulkiai supjaustyto brokolio, sutarkuotų morkų. Pagardinkite druska, žolelėmis ir prieskoniais. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 50 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų