REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos vadovai EAA kongrese Serbijoje pasisėmė patirties ir atnaujino ryšius su kaimyninėmis šalimis, rašo lengvoji.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis ir generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva  spalio 14-16 dienomis dalyvavo Europos lengvosios atletikos asociacijos (EAA) kongrese Serbijos sostinėje Belgrade. Ten pat vykusioje EAA kalendorinėje konferencijoje dalyvavo LLAF direktorius Aurelijus Žiedas ir LLAF referentė Rasa Gaidamavičienė.

REKLAMA

Kasmetinėje kalendorinėje konferencijoje aptarti viso sezono bendri Europos rezultatai, čempionatas, diskutuota dėl ateities planų, suderintas varžybų kalendorius, pasirašytos sutartys bei tarptautiniai susitarimai.

Europos lengvosios atletikos čempionatas įvertintas labai gerai. „Daug šalių iškovojo medalius, labai išsiplėtė geografija, tai džiugina ne tik Europą, bet ir visą pasaulį, nes visi nori, kad kuo daugiau šalių patektų į lyderių gretas, o ne dominuotų kelios valstybės. Taip įdomiau ir žiūrovams ir dalyviams“, - sakė N. Medvedeva.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos metu savo veiklą pristatė dviejų šalių federacijos. Tai kitais metais žiemą Europos suaugusiųjų čempionatą rengsianti Prancūzija ir vasaros jaunimo pirmenybių šeimininkė Estija. „Šios šalys turėjo prisistatyti, supažindinti visą Europą su savo federacijos veikla. Buvo labai įdomu klausytis, matyti skirtumus tarp valstybių skiriamų finansavimų sportui ir požiūrių į sportą“, - įspūdžiais dalijosi LLAF generalinė sekretorė.

Belgrade po karštų diskusijų patvirtintas ir prieš kelerius metus priimtas sprendimas nuo 2012 metų Europos čempionatą rengti kas du metus. Anksčiau Europos pirmenybės organizuotos kas ketveri metai, kaip ir pasaulio čempionatai. Tai, anot N. Medvedevos, buvo labai nenaudinga sportininkams: „Ketveri metai – labai ilgas laiko tarpas, todėl daugeliui sportininkų sunku išsikovoti vietą po saule“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po konferencijos vykusiame federacijų vadovų forume buvo  galima laisva forma pabendrauti, pasitarti, susipažinti ar atnaujinti ryšius. „Bendravimo forma buvo sprendžiamos problemos. Mes daug diskutavome su Baltijos šalimis ir Skandinavija. Skandinavai nori kad Lietuva, Latvija ir Estija prisijungtų prie jų rengiamų varžybų, kartu organizuotų turnyrus. Tada sustiprėtų varžybų lygis.

Tokios varžybos labai svarbios jauniems sportininkams, pereinamuoju tarpsniu, kai jie yra tarp suaugusiųjų ir jaunimo, apie 23 metų. Europa stengiasi palaikyti tą amžiaus grupę, kad ji nedingtų iš arenos, nes 18 – 19 metų įsilieti į suaugusiųjų gretas labai sunku“, - įsitikinusi LLAF generalinė sekretorė.

REKLAMA

Spalio 16 d. vakare vyko iškilmingas Europos lengvosios atletikos sezono uždarymas. Jo metu  apdovanoti geriausi 2010 metų Europos lengvaatlečiai. Jais tapo Kroatijos šuolininkė į aukštį Blanka Vlasič ir Prancūzijos sprinteris Christophe'as Lemaitre.

„Kylančios žvaigždės“ nominacijos įteiktos Kroatijos disko metikei Sandrai Perkovič ir Prancūzijos trišuolininkui Teddy Tamgho. Estijos žurnalistui Rauliui Rebane atiteko metų  inovacijos prizas už projektą, pavadintą „Socialinis sportininko vaidmuo“. Pagrindinis projekto dalyvis 2008 metų olimpinis čempionas disko metikas Gerdas Kanteris.

Specialioje knygoje pažymėti geriausi Europos treneriai, išugdę senojo žemyno čempionus. Į šį garbingą sąrašą pateko ir Europos čempionės Živilės Balčiūnaitės treneris Romas Sausaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų