• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo etikos sargai trečiadienį svarstė Seimo narių, dalyvaujančių televizijų projektuose, sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

Svarstymas prasidėjo nuo Seimo nario Arūno Valinsko reikalavimo, kad nuo svarstymo nusišalintų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas ir abiejų Seimo narių apsižodžiavimu. A. Salamakinui papriekaištavus, kad reklamuodami komercinius projektus parlamentarai Inga ir Arūnas Valinskai bučiuojasi prieš kameras, A. Valinskas atkirto klausimus: „Tai ką – man su jumis bučiuotis?“

REKLAMA

Incidentas prasidėjo, kai LNK laidos „Dvi minutės šlovės“ nuolatinėje komisijoje dalyvaujantis A.Valinskas pareiškė, kad neatsakinės į jokius klausimus, jei, svarstant šį klausimą,komisijai vadovaus A.Salamakinas.

A. Valinskas pareikalavo pradžioje paneigti įtarimus, ar politikas nėra susisaistęs darbinėmis sutartimis su LNK televizijos projektu „Gintarinis atspindys“, kuriame pernai per balandžio 1-ąją A.Salamakino antrininkas tapo nugalėtoju, laidoje dalyvavo ir pats politikas, prieš kameras demonstratyviai pasakęs "etikmat".

REKLAMA
REKLAMA

A.Salamakinas mėgino prieštarauti, tačiau pamatęs, kad A.Valinskas nenusileis, nusišalino nuo pirmininkavimo ir neteikė jokių klausimų politikams, dėl kurių atliekamas tyrimas.

„Kiekvienas Seimo narys yra visiškai laisvas organizuoti savo laisvalaikį. Be to jis atkreipė dėmesį į tai  „Tuojau pradėsime cenzūruoti į kokią laidą eiti ir ką galima sakyti? Nusirisime iki visiško absurdo“, - sakė A. Valinskas.

Parlamentaras patikino, jog nei jis, nei jam artimi asmenys, nei su juo susijusios įmonės negauna  jokio atlygio už tai, kad jis veda komercinėse televizijose pramogines laidas. A. Valinskas ir I. Valinskienė atsakė į komisijos narių klausimus ir pateikė sutartis su komercinėmis televizijomis, kuriose nurodoma, jog atlygio už šią veiklą jie negauna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komisija dar svarstė Seimo nario Andriaus Šedžiaus ir Žilvino Šilgalio dalyvavimą šokių laidose, vienoje iš kurių Ž. Šilgalis pusiau apsinuogino bei to paties A. Šedžiaus nedalyvavimą parlamento posėdžiuose.

„Noriu pasakyti labai aiškiai, žiūrėdamas visiems žmonėms į akis, jog niekada posėdžių ir darbo metu nešokau. Jei man kas nors pateiks įrodymus, kad yra kitaip, aš pats einu į Vyriausiąją rinkimų komisiją ir atiduodu mandatą", - spėjo pasakyti Ž. Šilgalis.

Svarstant A. Šedžiaus nedalyvavimo keliuose posėdžiuose klausimą, kuris gvildenamas dar nuo pavasario sesijos, komisija jau neturėjo kvorumo, tad apsiribota paties parlamentaro paaiškinimo išklausymu.

A. Šedžius kritikuojamas dėl dalyvavimo projekte

Bus analizuojami parlamentarų pasirodymai televizijose

Pusnuogis šokęs parlamentaras nepaisė parlamentinės etikos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų