REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne Contadoras išgarsino „Tour de France“, bet „Tour de France“ išgarsino Contadorą, todėl šio į dopingo skandalą įsivėlusio ispanų čempiono nedalyvavimas negalėjo sugadinti naujojo maršruto pristatymo šį antradienį, bet neužsiminti apie jį buvo neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto Alberto Contadoras yra paskutiniojo Turo laimėtojas, šiemet iškovojęs trečiąją pergalę.

REKLAMA

„Mūsų priešas – dopingas“

Pagerbus šiemet amžino poilsio iškeliavusį dukart „Tour de France“ čempioną Laurent Fignon ir apžvelgus 2010-ųjų laidos „Tour de France“, Christian Prudhomme priėjo prie Alberto Contadoro temos, šį dopingo skandalą atribojęs ne tik nuo dviračių sporto, bet ir nuo „Tour de France“.

„Mums priešas – dopingas, bet ne dviračių sportas ir ne Turas“.– akcentavo „Tour de France“ direktorius Christian Prudhomme, išreikšdamas viltį, kad ši byla nebus ilgai vilkinama.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai dirba kasdien

UCI direktorius Pat McQuaid, dalyvavęs „Tour de France 2011“ maršruto pristatyme, taip pat pasisakė apie laikinai suspenduotą ir savo likimo laukiantį sportininką, nors tądien (kaip užsienio spaudoje buvo daug kur prognozuota) lemtingojo verdikto taip ir nepaskelbė.

„Contadoro bylos terminai nenustatyti. UCI, AMA ir teismo ekspertai kiekvieną dieną dirba su šia byla. Tikiuosi, kad greitu laiku mes prieisime prie išvados, bet negaliu pasakyti, kada tai bus“.– sakė Pat McQuaid.

„Gavę tyrimo rezultatus ir sužinoję, kad tai klenbuterolio [pėdsakai], mes pirmiausiai informavome patį dviratininką. Jis mums pateikė savo versiją ir dabar mes aiškinamės, ar šis pasiteisinimas yra priimtinas ar ne“.– dėstė P. McQuaid.– „Jeigu bus įrodyta, kad [draudžiama] medžiaga pateko į [dviratininko] organizmą iš užkrėstos mėsos, būtų labai neteisinga sportininką pasmerkti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bylos – be analogų

Deja, iš pažiūros geranoriškas, apie A. Contadoro bylos baigtį, analogišką italų dviratininko Alessandro Colò (š. m. balandžio mėn. valgiusio klenbuterolio prifarširuotos mėsos lenktynių Meksikoje metu („Vuelta Mexico“) ir kurios maisto pramonėje ši medžiaga nėra draudžiama, dviratininkas išsisuko sušvelninta bausme, jo sportinę veiklą apribojant 1 metams), Pat McQuaid pasisakė trumpai ir kategoriškai, užkirsdamas, kad „kiekvienoje byloje yra skirtingos aplinkybės“.

Kaip žinia, skyrus 2 metų diskvalifikaciją, Alberto Contadoras turėtų sumokėti 70% savo metinio atlyginimo, kuris siekia 4,5 mln. Eurų (o tai būtų 3,1 mln. Eurų). Tačiau oficialiais duomenimis, ligi šiol tiktai vienas Christian Moreni yra sumokėjęs šią UCI nuobaudą.

REKLAMA

„Esu tikras, kad didžioji dalis dviratininkų yra švarūs. Dviračių sportas yra labiausiai ištobulintas, kovojant su sukčiavimu [dopingu]. Ši sporto šaka verčia neprarasti tikėjimo ir mes tikėsime juo ateityje“.– sakė UCI direktorius Pat McQuaid, nesuteikdamas nei mažiausios užuominos apie tai, koks likimas laukia triskart „Tour de France“ čempiono Alberto Contadoro.

Startas – Prancūzijoje

Po trejų metų startų svečiose šalyse (Londonas, Monakas, Roterdamas) prestižiškiausios Prancūzijos ir pasaulio dviračių lenktynės prasidės – namuose.

REKLAMA

2011 m. liepos 2 d., ketvirtąkart per 20 metų (1993, 1999, 2005), „Tour de France“ lenktynių startas bus ir vėl entuziastingai sutiktas Vandėjoje (Vendée).

Čia 98-asis Turas viešės net dvi dienas (lygumų ir komandinės lenktynės laikui), nuo 3 etapo pasuksiantis į Bretanę (Bretagne), o iš ten – į hezagono pietus.

Tourmalet – Vandėjoje?

Starto dieną pasažu Passage du Gois lenktynių dalyviai iš Noirmoutier pusiasalio persikels į žemyną ir pasieks Mont des Alouettes, kurį, pasak Generalinės Vandėjos tarybos viceprezidentės Veronique Besse, galima vadinti Vandėjos – Tourmalet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vandėjoje kasmet organizuojama 370 dviračių varžybų. Kas trečias Vandėjos gyventojas priklauso sporto asociacijai. [...] Mont des Alouettes, galima sakyti, yra mūsų Tourmalet kalnas. [...] O Thomas Voeckler yra mūsų [krašto] dviratininkų etalonas“.– su pasididžiavimu kalbėjo Veronique Besse per „Tour de France 2011“ maršruto pristatymą.

Link Alpių – per Pirėnus

Centriniame Masyve „Tour de France“ dalyviams bus paruoštas pirmasis kylantis finišas (Super Besse).

Sekantys du (Luz Ardiden, Plateau de Beille) – numatyti Pirėnuose, kur išryškės pirmieji bendrosios įskaitos lyderiai, tačiau lemtingos dienos vyks Alpėse.

REKLAMA

Per 4 dienas Aukštosiose Alpėse lenktynės du kartus kils į Col du Galibier kalną, paminėdamos 100-ąsias metines, kai šis kalnas buvo pirmąkart įtrauktas į Turo maršrutą  (1911 m.).

Tradicinis finišas – Paryžiuje

Priešpaskutiniame etape tradicinės asmeninės lenktynės laikui vyks Grenoblyje, o finalinis etapas atves į Champs Elysées, Paryžiuje.

Pokyčiai papildomose įskaitose

Geriausio kalnų dviratininko įskaitoje taškai bus dauginami iš dviejų tiktai kylančiuose finišuose. Tai taikytina 12 etapui (Luz Ardiden), 14 etapui (Plateau de Beille), 18 etapui (Galibier-Sierre Chevalier) ir 19 etapui (Alpe d'Huez).

Geriausio sprinterio įskaitoje vertingesni bus tarpiniai sprintai, leisiantys suklasifikuoti 15 geriausiųjų. Bus tik 1 tarpinis sprintas per dieną ir už jį bus skiriamas didelis taškų skaičius: 45 taškai – etapo laimėtojui ir 20 taškų – tarpinio sprinto laimėtojui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų