REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lytėjimo stebuklai

Kiekviena pavargusi moteris po masažo išeina spinduliuodama nauja energija tarsi po gaivaus dušo nepakenčiamai karštą vasaros dieną. Arba dar geriau – kaip po visos dienos grožio procedūrų. Tad kuo šis sveikatos ir grožio šaltinis ypatingas?

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinės masažo rūšys

Pagal apimtis masažas skirstomas į bendrąjį ir dalinį. Pirmuoju atveju tam tikra tvarka masažuojamas visas kūnas, antruoju – atskiros kūno dalys. Jeigu masažas dalinis, vieno seanso trukmė maždaug 15–20 minučių. Bendrasis masažas trunka ilgiau.

REKLAMA

Gydomasis masažas taikomas įvairioms ligoms gydyti ir traumų pažeistoms organizmo funkcijoms atkurti. Ši masažo rūšis labai populiari, nes pagerina kraujo ir medžiagų apykaitą, sumažina skausmą, raumenų hipertoniją, atkuria sąnarių funkciją ir t. t. Siūloma sergant širdies ir kraujagyslių sistemos, virškinimo organų, centrinėmis ir periferinėmis nervų sistemos ir lėtinėmis kvėpavimo sistemos ligomis.

Sportinis masažas buvo labai populiarus antikinėje Graikijoje ir Romos imperijoje. Prieš kiekvieną mūšį tiek kare, tiek gladiatorių kautynėse masažu buvo siekiama paruošti organizmą įtemptam fiziniam darbui. Šiandieniam žmogui sportinis masažas padeda greičiau pasiekti norimą fizinę formą, gerina lankstumą, paruošia kūną treniruotėms, padeda greičiau atsigauti po fizinio krūvio ir atpalaiduoja pavargusius ir įsitempusius raumenis.

REKLAMA
REKLAMA

Higieninis masažas – taikomas sveikatai palaikyti ir stiprinti, senėjimo procesams stabdyti. Taip pat šalina raumenų ir vidinę įtampą, teigiamai veikia refleksogenines zonas, gerina kraujotaką, mažiną skausmą, uždegimą, atsižvelgiant į masažo būdą – atpalaiduoja arba aktyvina, po didelių fizinių arba psichologinių krūvių sumažina nuovargį.

Kosmetinis masažas gerina atskirų kūno dalių išvaizdą, kartais netgi pašalina kosmetinius defektus. Siekiant geresnio rezultato masažas daromas po odos garinimo ir giluminio valymo procedūrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasiruošti masažui?

Išmokti lytėjimo paslapčių gali kiekvienas – naudingos literatūros apstu ir internete. Pateikiame keletą patarimų, kaip tinkamai pasiruošti procedūroms:

Masažuojamosios kūno dalies neturi spausti jokie drabužiai. Oda turi būti– švari, be išbėrimų. Masažuojamasis turi gulėti labai patogiai.

Patalpa, kurioje atliekamas masažas, turi būti pakankamai šilta, be skersvėjų. Aplinka – jauki ir rami. Pasiruoškite švarius rankšluosčius, plonytę antklodę.

Masažuotojo rankos turi būti švarios, be žaizdų, įbrėžimų, nuospaudų. Kitu atveju, kyla grėsmė užsikrėsti per kraują plintančiomis ligomis.

REKLAMA

Kad rankos lengviau slystų, rekomenduojami specialūs aliejai ir kremai. Jie ne tik palengvina procedūrą, bet ir turi gydomąjį poveikį.

Kada nedaryti masažo?

Net jei masažas ir gydomasis, kai kuriais atvejais jo daryti visiškai negalima, nes tik pakenktų. Nemasažuokite arba nė negalvokite apie masažą, jeigu:

• Smarkiai karščiuojate.

• Sergate ūmiu uždegimu.

• Kraujuojate.

• Pasireiškė pūlingi procesai: įvairios odos, nagų, plaukuotosios dalies grybelinės infekcijos.

• Pajutote ūmų venų, arterijų uždegimą ar trombozę.

• Pastebėjote alerginių išbėrimų.

• Sergate aktyvia tuberkuliozės forma, pirmos ar antros stadijos venerinėmis ligomis.

• Kurioje nors kūno vietoje turite naviką.

• Sergate psichine liga, kuri kyla susijaudinus.

• Pasireiškė kraujo apytakos 3–ojo laipsnio nepakankamumas.

• Jus pykina, vemiate, jaučiate pilvo skausmus.

• Sergate kraujo ligomis.

Nieko neslėpkite nuo masažuotojo – viskas kaip mat išryškės jus pamaigius. Geriau iš anksto pasikonsultuokite dėl savijautos ir išklausykite visų siūlomų variantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų