• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nežiūrint į pažengusį medicinos išsivystimą, daug jaunų šeimų šiais laikais susiduria su nevaisingumo problema. Tokiais atvejais būtina kreiptis pagalbos ir konsultacijos į gydytoją, kad kaip galima anksčiau būtų išsiaiškinta nevaisingumo priežastis ir paskirtas atitinkamas gydymas.

REKLAMA
REKLAMA

Jei kalbama apie moters nevaisingumą, tai tokiu atveju yra atliekama gimdos rentgenograma. Tuo pačiu metu gali prireikti rektalinės temperatūros matavimų menstrucinio ciklo eigoje ir temperatūrinės kreivės nustatymo.

Nevaisingumas – ne vienintelė priežastis, dėl kurios nekantriai laukiama vaikučio gimimo. Kartais, sulaukus trokštamo nėštumo, moteris gali sužinoti, jog jos vaisius įsčiose nustoja vystytis. Tai – sustojęs nėštumas, kurio pagrindiniais simptomais tampa skausmas pilvo apačioje, išskyros su krauju, tačiau dažniausiai jokie simptomai nepasireiškia.

REKLAMA

Ankstyvosios nėštumo stadijos metu (sustojęs nėštumas paprastai nustatomas pirmajame trimestre), nustoja varginusi toksikozė, bet pilvukas didėja dėl placentos augimo. Tokio nėštumo priežastimi gali būti genetinės vaisiaus anomalijos, motinos infekcinės ligos, hormoniniai sutrikimai, moters amžius virš 40 – ies metų, žalingi įpročiai ir kai kurių vaistų vartojimas.

Tačiau, grįžkime prie nevaisingumo temos. Nevaisingumo priežastys gali būti pačios įvairiausios. Nemažą vaidmenį čia atlieka uždegiminiai susirgimai, žalingi įpročiai ir įgimtos reproduktyvių organų išsivystimo anomalijos. Be to, nevaisingumas gali atsirasti dėl imunologinio sutuoktinių nesutapimo. Egzistuoja ir neaiškaus tipo nevaisingumas, kuomet abu sutuoktiniai yra sveiki, tačiau nėštumo taip ir nesulaukia.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu vyriškas nevaisingumas procentiniu santykiu būna dažniau ir diagnozuojamas greičiau negu moters. Todėl, jeigu sutuoktiniai metų eigoje gyvena aktyvų lytinį gyvenimą, nevartodami kontraceptinių priemonių ir tuo pačiu negali pradėti kūdikio, vyrui būtina atlikti tyrimus.

Ką daryti, jeigu šeimą ištiko neganda? Nevaisingumo atveju, taip kaip ir sustojusio nėštumo atveju, svarbiausia yra nepasiduoti ir išsiaiškinti tikrąsias problemos priežastis, siekiant jas pašalinti: daugybė moterų, pergyvenusių tokį nėštumą, po gydymo ir pagydymo, pagimdo sveiką kūdikėlį.

Labai svarbu pozityviai mąstyti ir tikėtis gero. Tuomet Jums būtinai pavyks susilaukti vaikučio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų