• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasikėsinimu apgaule įgyti 18 mln. litų Europos Sąjungos paramos lėšų ir dokumentų suklastojimu kaltinami Panevėžyje įkurtos bendrovės akcininkas G. V. ir tuometinis Panevėžio apskrities viršininko pavaduotojas bei bendrovės direktorius V. B. stos prieš teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba kartu su Generaline prokuratūra išaiškino, kad 2008 m. gruodžio mėnesį Panevėžyje įkurtos bendrovės savininkai suklastojo vieno iš Lietuvoje veikiančių komercinių bankų Panevėžio klientų aptarnavimo centro išrašytą pažymą dėl preliminaraus sprendimo suteikti paskolą. Pažymos kopiją V. B. patvirtino savo spaudu, parašu ir bendrovės antspaudu. Tyrimu nustatyta, kad vėliau šis suklastotas dokumentas kartu su paraiška dėl projektobuvo pateiktas VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūrai. Panaudodami suklastotą dokumentą kaltinamieji siekė apgaule bendrovės naudai įgyti 18 mln. Lt ES struktūrinių fondų lėšų.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų