REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas turtingiausių Didžiosios Britanijos verslininkų žuvo nuvažiavęs nuo skardžio su vienu iš jo kompanijos gaminamų riedžių, skelbia „Financial Times“. 62 metų Jimi Heseldenas buvo atpažintas policijos šį pirmadienį po to, kai jo kūnas buvo ištrauktas iš upės netoli jo namų. Jo šeima teigė, kad tai yra didžiulė tragedija bei užsipuolė žurnalistus dėl įvairių spekuliacijų apie jo mirtį.

REKLAMA
REKLAMA

J. Heseldenas, anksčiau dirbęs šachtininku, su savo kompanija „Hesco Bostion“ buvo sukaupęs 166 mln. svarų sterlingų turtą. „Segway“ kompaniją jis įsigijo sausio mėnesį. Britanijoje važinėti riedžiais galima tik privačioje teritorijoje, kol Vyriausybė dar svarsto ar leisti jais naudotis keliuose bei šaligatviais.

REKLAMA

Britų milijonierius buvo filantropas ir yra paaukojęs mažiausiai 23 mln. svarų sterlingų. J. Heseldenas parėmė neseniai vykusį koncertą, už kurį surinkti pinigai buvo skirti paremti kariuomenės personalą. Dar praeitą savaitę J. Heseldenas suteikė 10 mln. svarų sterlingų paramą „Leeds Community Foundation“ teigdamas, kad turtingi žmonės turi padengti Vyriausybės išlaidų sumažinimus.

„Kai laikai yra geri aš tikiu, kad žmonės turi moralinių įsipareigojimų panaudoti savo turtą padedant kitiems, - teigė J. Heseldenas. - Man gyvenimas nusisekė, tačiau aš vis dar dirbu toje pačioje apylinkėje, kurioje ir užaugau, ir kaskart matau žmones, kuriems ne taip pasisekė.“ Milijonierius visuomet palaikė artimus ryšius su savo gimtine, esančia skurdžioje rytų Lidso apylinkėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų