• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universitetas (VU) pakilo pasaulio universitetų reitinge, aplenkė Estijos Tartu universitetą ir pateko tarp 550 geriausių pasaulio universitetų. VU kartu su kitomis universitetinėmis aukštosiomis mokyklomis dalinasi 500-550 vieta.

REKLAMA
REKLAMA

VU yra aukščiausioje pozicijoje tarp Baltijos valstybių universitetų, tarp Vidurio ir Rytų Europos universitetų užima 19 vietą. Agentūros QS reitinge ypač gerai įvertintas darbdavių atsiliepimas apie univers

REKLAMA

itetą: pagal šį kriterijų universitetui atiteko 261-oji vieta pasaulyje, universiteto akademinė reputacija įvertinta 301-ąja vieta.

„Tokie skaičiai jau leidžia vertinti, kurti strategijas, ieškoti stipriųjų ir silpnųjų savo ir konkurentų vietų. Bet kuriuo atveju tai jau leidžia veikti, o ne dejuoti, kad vėl nė vieno Lietuvos universiteto nėra tarp 500 geriausiųjų“, - pranešime spaudai cituojamas VU mokslo reikalų prorektorius prof. Jūras Banys.

REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausią reitingą pasaulyje šiemet turi Kembridžo (Jungtinė Karalystė) universitetas.

Šio reitingo organizatoriai, remdamiesi 20 metų tiriamojo darbo aukštojo mokslo srityje patirtimi, išskiria keturis pagrindinius kriterijus, kuriuos turi atitikti pasaulinio lygio universitetas: tai kokybiškas mokslas, kokybiškos studijos, aukštas absolventų įsidarbinimo lygis ir universiteto tarptautinė reputacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų