REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 17 d. 13 val. vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į „Tautų mugę“. Visą savaitgalį V. Kudirkos aikštėje stovės mugės scena, kurioje pasirodys totorių, lenkų, rusų, žydų, karaimų bei romų tautinių bendrijų šokių ir dainų ansambliai. Koncertinės programos gretas papildys kviestiniai svečiai iš Latvijos, Baltarusijos ir Ukrainos.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pat metu Gedimino prospekte šventės svečius džiugins nuotaikingas „Tautų mugės“ šurmulys. Vilniečiai ir miesto svečiai susipažins su tautodailininkais, tautinių bendruomenių amatininkais, kulinarais, dainininkais bei šokėjais, kurie pristatys savo tradicijas bei kultūrinį paveldą. Mugės svečiai galės sužinoti naujų valgio gaminimo paslapčių, paskanauti neragautų nacionalinių valgių ar iš arčiau susipažinti su tautinių bendrijų papročiais.

REKLAMA

Trijų dienų „Tautų mugėje“ „Gedimino šventės“ svečiai bus kviečiami ne tik įsisukti į dainų ir šokių sūkurį, bet ir sudalyvauti vakarais vykstančiuose tarptautinio gatvės teatrų festivalio „Mozaika – 2010" renginiuose. Jo metu įvairiose Vilniaus vietose – liepsnojantys ugnies teatrų iš Kijevo, Sankt Peterburgo ir Maskvos pasirodymai, teatralizuotos akcijos, spektakliai su klounados elementais bei Lietuvos fakyrų klubų programos.

REKLAMA
REKLAMA

Gedimino šventėje šalia „Tautų mugės“ renginių vyks ir naujos K. Vildžiūno skulptūros „Spindulys ietis“ pristatymas ant Baltojo tilto. Iš 20 m. nerūdijančio plieno pagamintas kūrinys papildys vasaros pradžioje po Žirmūnų, Žvėryno ir Žaliojo tiltais pakabintų skulptūrų „Karališkas obuolys“, „Grandinė“, „Laivas – pusmėnulis“ ciklo gretas. Kartu su kitais projekto „Vilniaus ženklai“ kūriniais „Spindulys ietis“ pateiks novatorišką požiūrį į Lietuvos istoriją ir praturtins dar vieną Neries tiltą moderniu objektu.

Visi besidomintys Vilniaus istorija bus kviečiami sudalyvauti šeštadienį bei sekmadienį lietuvių ir lenkų kalbomis rengiamose ekskursijose po Bernardinų kapines, kuriose palaidota daug žymių mokslininkų, kultūros ir visuomenės veikėjų. V. A. Mocarto muzikos akordais praturtintame pristatyme bus ne tik vedama ekskursija, bet ir supažindinama su kapinių architektūra bei pristatomas pirmasis šių kapinių informacinis žinynas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų