• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiomis dienomis šeši asmenys siejami su žinoma statybų bendrove „Eikos statyba“ buvo priversti išbandyti areštinės gultus.

REKLAMA
REKLAMA

Dar keturiolikai teko atvykti į apklausas pas finansinius nusikaltimus narpliojančius pareigūnus. Jie įtariami su talkininkais pagrobę apie 3 milijonus litų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

REKLAMA

R. Dargis: „Manęs niekas neapklausė, niekur nekvietė“

Po šios Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) sėkmingai atliktos operacijos areštinės gultus teko išbandyti šešiems stambios aferos sumanytojams.

Įtariamųjų sulaikymo operacija buvo pradėta vienu metu – ketvirtadienį, apie 9 valandą. Tuo metu į įmonės „Eikos statyba“ darbuotojų kabinetus įėjo pareigūnai ir pakvietė į apklausą FNTT būstinėje ir tyrimą prižiūrinčioje Vilniaus apylinkės prokuratūroje.

REKLAMA
REKLAMA

Vos tyrėjai įžengė į garsios firmos būstinę, pasklido gandas, kad ketinama sulaikyti ir visos nekilnojamojo turto gigantės įkūrėją – bendrovės „Eika“ vadovą Robertą Dargį.

Tačiau tokia informacija nepasitvirtino.

Penktadienį portalui Balsas.lt pavyko pašnekinti vieną turtingiausių Lietuvos žmonių, į didžiąją politiką ketinantį įsiveržti R. Dargį.

„Galiu pasakyti, kad viešojoje erdvėje apie šią istoriją sklando nemažai prieštaringų ir nepatikrintų duomenų. Žurnalistai man ištisai dėl to skambinėja. Bet apmaudu, kad daugelis jų nesuvokia apie ką rašo ir galiausiai pateikia gandų lygio pranešimus. Prisipažinsiu, manęs niekas iš pareigūnų iki šiol neapklausė, niekas nekvietė į apklausą... Nežinau, kodėl aš jiems turėčiau būti įdomus? Juk šie dalykai dėjosi antrinėje „Eikos“ įmonėje. Aš jai nesu pavaldus, aš netgi nesu „Eikos“ grupės akcininkas. Čia tas pats, kas būtų jus ir aš abu esame bendrapavardžiai - Dargiai, bet po to dėl kažkokių dalykų mus susietų“, - per pietų petrauką portalo Balsas.lt žurnalisto užkluptas kalbėjo šmaikščiai nusiteikęs R. Dargis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 16–17 dienomis įmonių patalpose ir įtariamųjų gyvenamuosiuose būstuose pareigūnai atliko per 60 kratų.

Buvo apribotos nuosavybės teisės į turtą, kurio vertė – daugiau kaip 4,2 mln. litų.

Už įvykdytas nusikalstamas veikas bendrininkų grupuotės nariams įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų