• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tęsiame skaitytojų pamėgtą straipsnių seriją, „ko nedaryti..“ vienoje ar kitoje pasaulio šalyje. Šįkart mūsų radaro neišvengė klasikinės muzikos ir žiemos sporto rojus – Austrija.

REKLAMA
REKLAMA

Nekeliaukite į Austriją grupėmis

Austrijos infrastruktūra puikiausiai pritaikyta keliautojų poreikiams, todėl derėtų gerai pamąstyti, ar apsimoka į šią šalį leistis su organizuota turistine grupe. Juo labiau, kad tokios grupės dažnai varžo judėjimo laisvę: priverstine tvarka eisite į muziejus ar suvenyrų parduotuves, kurios jums gali pasirodyti ne tokios aktualios.

REKLAMA

Austrai yra draugiški atvykėliams, o susišnekėti čia nekils sunkumų netgi nemokantiems vokiškai: visi jie puikiai kalba angliškai.

Nelyginkite austrų su vokiečiais

Nepaisant to, kad tarp šių tautų egzistuoja daug panašumų, kiekviena iš jų galėtų išvardinti šimtus priežasčių, nurodančių, kuo jos skiriasi. Dauguma iš jų siekia senus laikus, kai tiek austrai, tiek vokiečiai puoselėjo stiprias imperialistines ambicijas.

REKLAMA
REKLAMA

Venkite turistinių sezonų

Kelionės į Austriją laiką planuokite priklausomai nuo poreikių. Jei sausį ar vasarį keliaujate siekdami „pasikultūrinti“, nesistebėkite, kodėl viešbučiai jus pasitiks išsipūtusiomis kainomis, nes tada Alpių šalyje slidinėjimo sezono pasiekia įkarštį. Maža to, į pažintines keliones Austrijoje geriau nesileisti ir birželio-rugsėjo mėnesiais, nes tuomet pribloškiančius vaizdus tiesiog užgoš turistų minios.

Nesitikėkite visko pamatyti iš karto

Austrija yra maža šalis, tačiau gerai ją apžiūrėti prireiks bent kelių savaičių. Turėkite omenyje, jog visi dėmėsio verti objektai, išskyrus Zalcburgą, yra gerokai nutolę nuo šalies sostinės Vienos, todėl Austriją geriau apkeliauti keliais etapais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepraleiskite Vienoje daugiau negu trijų dienų

Niekas neginčija fakto, jog Viena smalsiam lankytojui gali pasiūlyti visą kraitį įdomybių. Tačiau jei savaitės trukmės kelionėje į Austriją, didžiąją laiko dalį praleisite šalies sostinėje, nespėsite apžiūrėti ne mažiau įdomesnių kalnų peizažų ir tradicinių kaimelių gyvenimo.

Negaiškite laiko Vyner Noištate, Velse ir Fuckinge

Pirmieji du buvo smarkiai apgadinti per karą, todėl turi vos kelis dėmesio vertus objektus, kuriems apžiūrėti užtenka kelių valandų. Trečiasis (Fucking miestelis) tuo tarpu negali pasigirti net jais. Jis minias turistų, kurie skuba nusifotografuoti prie miestelio pavadinimą skelbiančios iškabos, traukia tik dėl savo nešvankaus vardo.

REKLAMA

Nepirkite šokolado suvenyrų parduotuvėse

Turistinių parduotuvių vitrinose išdėlioti šokoladai atrodo labai viliojančiai, tačiau jų kainos, kaip žinia, yra pernelyg užkeltos. Kur kas geriau yra pasiklausti vietinio, kur šokoladą perka jis.

Kalnuose nepraraskite budrumo

1991 m. Austrijos kalnuose rasta puikiausiai išsilaikiusi 5300 metų senumo mumija. Vėliau paaiškėjo, kad „ledo žmogus“ buvo apsirėdęs avių odomis. Mokslininkai spėja, kad netinkama apranga buvo viena iš vyro žūties priežasčių.

Šiuo metu kalnai ne ką mažiau pavojingi, todėl išėję pasivaikščioti visada būkite tikri, jog ne tik tinkamai apsirengėte, bet ir jūsų mobiliojo telefono baterija - įkrauta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų