REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viename kaimelyje Anglijos pietvakariuose gyvenanti 49 metų moteris po stipraus migrenos priepuolio ėmė kalbėti su prancūzišku akcentu. Neurologai tokiu atveju kalba apie retą sindromą, kuris priverčia, pavyzdžiui, niekada Vokietijoje nebuvusį žmogų kalbėti su vokišku akcentu, praneša „The Associated Press“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokio neįtikėtino sutrikimo kankinama Kay Russell šią savaitę dalyvavo BBC laidoje ir kalbėjo kimiu balsu tęsdama balsius su akcentu, kuris būdingas prancūzams. Kartais akcentas buvo panašus į atvykėlių iš Rytų Europos. Laidos metu buvo parodytas ir vaizdo įrašas, kuriame K. Russell kalba su ryškiu akcentu, būdingu žmonėms, gyvenantiems Anglijos pietuose.

REKLAMA

„Kai žiūriu šį įrašą, matau save tokią, kokia buvau, – liūdnai šypsodamasi sakė K. Russell. – Labiausiai ilgiuosi net ne savo balso. Nors, žinoma, norėčiau jį susigrąžinti. Viskas yra gerokai giliau.“

Iki šiol tiksliai nenustatyta, kas atsitiko moteriai, kai šių metų sausį ją ištiko stiprus migrenos priepuolis. Dabar su ja nebegalima susisiekti: jos telefono numeris pasikeitęs, nepavyko jos surasti ir per buvusį darbdavį.

REKLAMA
REKLAMA

BBC pažymi, kad K. Russell atvejis panašus į vadinamąjį „užsienietiško akcento sindromą“. Visame pasaulyje užfiksuotos tik kelios dešimtys tokių atvejų. Yra žinoma, kad žmonės pradėjo kalbėti su vokišku, ispanišku, velsietišku, itališku ir airišku akcentu. Daugeliu atveju tokie žmonės neturėjo nieko bendra su šalimi, kurio akcentą įgijo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų