REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kukurūzų labirintai dygsta visame pasaulyje, tačiau, pasak „Balso“ skaitytojos Lauros, šį labirintą Australijoje drąsiai galime vadinti „unikaliu“.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienais metais „Enchanted Maze Garden" (Užkerėtas kukurūzų sodas – lt.) projekto sumanytojai šalia Arthurs Seat miestelio Viktorijos valstijoje pasodina 100000 kukurūzų tam, kad vėliau iš jų išmindžiotų didžiausią pietiniame pusrutulyje labirintą.

REKLAMA

Kiekvienais metais išradingi australai sugalvoja naują labirinto dizainą, kurį įgyvendinti padeda „GPS“ padėties nustatymo sistema. Teigiama, jog šios sistemos prireikia žaismingoms labirinto detalėms, kurios matomos tik iš oro, užbaigti.

Įmantrus kukurūzų lankytojams atidaromas nuo vasario vidurio iki vėlyvo balandžio. O tiems, kurie jo per šiuos kelis mėnesius pamatyti nesuspėja, veikti irgi yra ką: jų čia dar laukia visus metus veikiantis labirintas iš gyvatvorės su japonų sodu viduryje, senovinis labirintas, suręstas iš velėnos, ar kiek mažiau sudėtingas labirintas vaikams.

Maža to, „Enchanted Maze Garden" garsėja medžio karpymo menu. Čia „žalieji stebuklai“ gimsta ne tik iš paprastų krūmokšnių, bet ir iš eukaliptų giraičių.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų