• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš šešerius metus pasiektos pergalės prieš Jungtinių Amerikos Valstijų komandą neužmiršo ne tik lietuviai. Atėnų olimpinių žaidynių grupės varžybas prisiminė ir Ispanijos sporto dienraštis „Marca“.

REKLAMA
REKLAMA

Jame nuo vakar publikuojamas straipsnis apie lietuvių bei amerikiečių akistatas nuo 2000-ųjų Sidnėjaus olimpiados. Prisimenama, kaip Lietuvos rinktinės lyderis Šarūnas Jasikevičius galėjo prieš dešimt metų parklupdyti JAV, tačiau lemiamas tritaškis tuomet skriejo pro šalį.

REKLAMA

Tiesa, po ketverių metų „nenugalimųjų“ mitas buvo sunaikintas. Atėnų olimpinių žaidynių grupės varžybose, po fantastiško Š. Jasikevičiaus solo pasirodymo ketvirtajame kėlinyje Larry Browno auklėtiniai buvo palaužti.

Jau šiandien lietuviai Pasaulio čempionato pusfinalyje susitiks su Šiaurės Amerikos krepšinio atstovais. Kęstutis Kemzūra neturi Š. Jasikevičiaus, todėl mūsiškiams teks ieškoti naujo amerikiečių žudiko. Juo, anot „Marcos“, gali tapti Toronto „Raptors“ naujokas Linas Kleiza.

REKLAMA
REKLAMA

„Linas – neabejotinas Lietuvos rinktinės lyderis. Komplikuoto charakterio, tačiau fiziškai nepaprastai stiprus žaidėjas, galintis žaisti 3-4 „numeriu“ ir pataikyti iš įvairių padėčių.

Jis yra realus kandidatas tapti naudingiausiu čempionato žaidėju. Kevinas Durantas bus atsakingas už tai, kad Š. Jasikevičiaus istorija nepasikartotų“, – rašoma „Marcoje“.

Pusfinalio rungtynių su JAV pradžia – 19 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų