• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau nuo šio penktadienio didžiuosiuose kino ekranuose vėl liepsnos aistros tarp saldžiosios porelės Drew Barrymore ir Justino Longo. Išsiskyrę realybėje, jie įsimylėjėlius vaidins romantinėje komedijoje „Meilė per atstumą“. Laukiant filmo premjeros Lietuvoje siūlome pasiskaityti interviu su pagrindine filmo heroje Erina (akt. D. Barrymore).

REKLAMA
REKLAMA

Kuo šiame gyvenimo laikotarpyje jums artima romantinė komedija „Meilė per atstumą“?

Šis filmas buvo nufilmuotas praeitais metais. Sutikau jame vaidinti, nes tai – gera, realistinė istorija apie laikui atsparius romantinius santykius. Man patinka komedijos, o tokioje jau seniai nevaidinau. Man tiesiog reikia juoktis gyvenime. Be to, mėgstu filmuotis filmuose, kuriuos pati mielai žiūrėčiau.

REKLAMA

Man patinka ir dramos, kančia, bet tokių nuolat nežiūrėčiau. Labiau patinka žiūrėti tai, kas prablaško ar priverčia pasijusti geriau. Romantinė komedija „Meilė per atstumą“ – vienas tokių filmų. Jo tonas – unikalus. Jis linksmas ir nuotaikingas. Kartu – stebinantis ir nepaprastai realistiškas, kalbantis apie sunkumus, su kuriais susiduria įsimylėjėliai per atstumą.

Be to, man patiko, kaip filmo herojai bendrauja. Aš taip pat su draugėmis kalbuosi apie seksą, gyvenimą, meilę ir santykius su vyrais. Ir mes šiuose pokalbiuose vartojame žargoną, o kartais ir nešvankius žodžius. Tokius, kaip filmo herojės. Ir man tai patinka. Kai man buvo 20 metų, aš labiau gyvenau pasakoje. Dabar man 35-eri ir šiuos dalykus suvokiu kur kas realistiškiau.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo herojai vartoja slengą ir kalba taip, kaip jaunuoliai iš tiesų bendrauja kasdieniniame gyvenime. Ar tai buvo planuota?

Taip. Scenarijus – puikus, dirbti kartu mums taip pat labai patiko. Visi improvizavome. Justinas yra nepakartojamas šioje srityje, Charlie Day, Jasonas Sudeikis, Christina Applegate ir Jimas Gaffiganas – taip pat. Visi tai sugeba. Ir mes tiesiog tuo mėgavomės. Aš pati – realistė ir nebegyvenu fantazijų pasaulyje, todėl mūsų pokalbis su Christina filme – tikras mergaitiškas pokalbis.

Ji be galo linksma. Beje, mes su Christina labai panašios. Užaugome panašiomis sąlygomis. O ir atrodome tarsi seserys. Tiksliau vaidinome seseris. Kalbėjome ir juokavome tarsi seserys, ir tai buvo puiku. Visai kaip realiame gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Papasakokite daugiau apie savo vaidinamą heroję. Kuo ji jums patraukli?

Aš nebe mergaitė, o moteris ir mėgstu elgtis kaip suaugusi: turinti tvirtą nuomonę ir galinti pati už save pastovėti. Tokia ir mano herojė. Man patinka būti moterimi ir norisi filmuotis joms skirtose kino juostose. Tačiau, žinoma, nesu užkietėjusi feministė. Aš tik įkvėpiau savo heroję ir pavaizdavau ją tokią, kokia esu gyvenime. Ir man atrodo, kad būtent taip ir reikėjo padaryti. Nenorėjau vaizduoti dar vienos merginos iš serijos, kuri atsibudusi ryte pagalvoja: „O dieve, permiegojau su netinkamu vaikinu. Su juo turėtume pasimatyti per rytinį susirinkimą“.

REKLAMA

Mano herojė įsivelia į romantinius santykius ir pati bando sustyguoti savo gyvenimą. Ir visai nenori daryti kompromisų tarp darbo ir romantinių santykių. Su tokiomis problemomis susiduriu ir savo realiame gyvenime. Tai vienas tų filmų, kurie išties labai arti realybės. Būtent į tai mes ir įsivėlėme. Ši kino juosta, tai – bandymas pavaizduoti realybę. Ir tam labiausiai tiko komedijos žanras.

Ar tai reiškia, kad pirmajame savo pasimatyme paklaustumėte tų pačių klausimų, kaip padaro jūsų herojė filme?

Tai tebuvo improvizacija. Tai buvo tik Justinas ir aš. Man patinka improvizuoti. Taigi mes tiesiog įsijautėme – kaip tai vyktų, jei mes netyčia susitiktume iš tikrųjų?  Be to, mes su Justinu turime savo istoriją, vienas kitą pažįstame, todėl galime dar lengviau susidoroti su savo vaidmenimis. To nebuvo scenarijuje.

REKLAMA

Kaip jums sekėsi neimprovizuojant? Kokia buvo atmosfera?

Man atrodo, išlaikėme balansą. Nebuvo tikslo sukurti vojaristinį filmą. Tačiau improvizacijos jame nemažai ir daug dalykų, kurių nebuvome suplanavę. Tai – viso to puikus miksas ir, man atrodo, kad tai jaučiasi žiūrint filmą.

Romantinė komedija „Meilė per atstumą“ kinuose nuo rugsėjo 10 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų