• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 1-ąją Lietuvoje duris atvėrė daugiau kaip 1 tūkst. 300 bendrojo lavinimo mokyklų. Tarp jų - 14 Alytaus rajone ir 17 Alytaus mieste. LR Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, šalies mokyklos pasitiko 29 tūkst. pirmokų, kurie tapo 418,5 tūkst. moksleivijos būrio dalimi.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Alytaus rajono savivaldybės administracija, 2010-2011 mokslo metais Alytaus rajono 26 švietimo įstaigose mokysis 2 tūkst. 650 mokinių, iš jų 197 pirmokai ir tai yra 74 mokiniais mažiau nei pernai.

REKLAMA

Alytaus miesto savivaldybės 17-oje bendrojo lavinimo įstaigų šiais mokslo metais mokosi 9 tūkst. 700 mokinių, 13-oje lopšelių-darželių ugdoma 2 tūkst. 600 vaikučių. Pirmokų Alytaus mieste - 660.

Tai preliminarūs duomenys. Kaip „Alytaus gidą“ informavo Alytaus miesto savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Česlova Mocevičienė, tikslūs mokinių skaičiai figuruos po rugsėjo 9 dienos, kai visi duomenys bus suvesti į duomenų registrą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais mokslo metais Alytaus rajone veikia 14 bendrojo lavinimo ir 12 ikimokyklinio, neformaliojo bei specialiojo ugdymo įstaigų. Tai 2 gimnazijos - Butrimonių ir Simno, 4 vidurinės - Daugų Vlado Mirono, Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus, Miroslavo ir Pivašiūnų, 8 pagrindinės mokyklos - Alovės, Kumečių, Makniūnų, Nemunaičio, Punios, Ūdrijos, Vaisodžių, Venciūnų, 3 vaikų darželiai - Butrimonių, Daugų, Simno bei po 1 neformaliojo ir specialiojo ugdymo įstaigą - rajono meno ir sporto mokyklą Dauguose bei specialiąją internatinę mokyklą Simne.

Be to, rajone veikia minėtų įstaigų padalinai - 2 pagrindinio ugdymo skyriai Santaikoje ir Verebiejuose, 3 pradinio ugdymo skyriai - Geniuose, Mergalaukyje ir Talokyje bei 2 ikimokyklinio ugdymo skyriai - Miroslave ir Venciūnuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų