REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų taryba pataria Prezidentei Daliai Grybauskaitei Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) pirmininku skirti teisėją Ričardą Piličiauską.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjų taryba R. Piličiausko kandidatūrą svarstė penktadienį vykusiame posėdyje. Taryba apsisprendė atsižvelgusi į Prezidentės dekretą dėl patarimo teisėją R. Piličiauską skirti LVAT pirmininku, Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos išvadą, taip pat išklausiusi R. Piličiausko pasisakymo dėl visuomeninės organizacijos Piliečių santalkos kreipimosi į Teisėjų tarybą ir šalies vadovę.

REKLAMA

R. Piličiauskas šiuo metu laikinai eina LVAT teismo pirmininko pareigas. 41 metų amžiaus teisėjas yra kilęs iš Alytaus. Ten pabaigęs mokyklą, Vilniaus universitete įgijo teisininko kvalifikaciją, dirbo universitete asistentu, Seime Valstybės ir teisės komiteto padėjėju.

R. Piličiauskas teisėjo karjerą pradėjo 1995 metais, kaip Vilniaus antrojo apylinkės teismo teisėjas. Po to dirbo teisėju Aukštesniajame administraciniame teisme. LVAT R. Piličiauskas pradėjo dirbti prieš maždaug dešimt metų, iš pradžių kaip teisėjas, po to paskirtas teismo pirmininko pavaduotoju, o nuo 2008 metų lapkričio - ir laikinuoju šio teismo vadovu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų