REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį mėnesį nuo konvejerio Vokietijoje nuriedėjo paskutinis „Mercedes-Benz“ CLS modelio automobilis. Šis gamykliniu indeksu C129 žymėtas automobilis debiutavo dar 2003 metų Frankfurto automobilių salone.

REKLAMA
REKLAMA

Tai būtų tik paprasta informacinė žinutė, tačiau „Mercedes-Benz“ CLS paliko gan ryškų pėdsaką naujausių laikų automobilių istorijos metraštyje. Tai naujo žanro pionierius. Šio amžiaus pradžioje garsiausios Vokietijos automobilių gamybos kompanijos stilistai ir marketingo specialistai pasiūlė naują koncepciją, suderinančią keturdurio sedano patogumą ir kupe tipo kėbulo estetiką. Būtent po „Mercedes-Benz“ CLS modelio debiuto automobilinėje spaudoje atsirado naujas terminas- „keturduris kupe“. Itin dailus automobilis, kaip ir tikėtasi, pardavimų lyderiu netapo, tačiau savo nišą rinkoje rado labai greitai. Todėl visai nenuostabu, kad į šį automobilių „žanrą“ netrukus pradėjo dairytis ir kiti gamintojai.

REKLAMA

Paskutinis nuo konvejerio nuriedėjęs „Mercedes-Benz“ CLS buvo skirtas pirkėjui iš JAV. Prabangi ir automobilio komplektacija. Juodas CLS550 buvo papildytas kompanijos AMG aksesuarais.

Tačiau CLS vardas vien tik dalele automobilių istorijos neliks. Jau žinoma, kad šį mėnesį Paryžiaus automobilių salone vokiečių kompanija pristatys naują CLS. Naujojo keturių durų kupe gamyklinis indeksas bus C128. Vokiečių koncerno atstovai tikina, kad naujas modelis patiks net ir didžiausiems estetams, o tai reiškia, kad koncepcija nesikeičia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų