• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Keturiolika nuostabiai raudonai žydinčių gėlių žiedų – tokia pirmoji mintis atėjo į galvą dizainerei Julijai

(buvusi Žilėnienė), kai jai buvo pasiūlyta papuošti pretendentes į „Mis Lietuva 2010“ karūną. Lietuvos

elegancijos guru tituluojama dizainerė jau įpusėjo kurti vakarinių suknelių kolekciją, kurią pavadino „Gėlių

galia“.

REKLAMA
REKLAMA

Julija apie kolekciją

Keturiolika konkurso „Mis Lietuva 2010“ dalyvių- keturiolika suknelių.  Kiekvienu drabužiu perteikiau vis skirtingos gėlės charakterį. Rinkausi tik tas, kurios žydi raudonai.

REKLAMA

Visa kolekcija, kurią pavadinau „Gėlių galia“, pasiūta iš natūralaus šilko. Pasirinkau raudoną- karališką spalvą, tiksliau- daugybę jos atspalvių. Sukneles formavau, įsivaizduodama gėlę ir šliedama vieną šalia kito vis skirtingo šilko žiedlapius.

Sukneles-gėles papuošiau šilko siūlais siuvinėtomis detalėmis, spindinčiais akmenimis, suteikdama joms rasos lašelių žvilgesio, plunksnomis atkartojau švelnius žiedo kuokelius. Gėlės įvaizdį užbaigiau žėrinčiais auskarais, kurie šoka ir kibirkščiuoja, atliepdami į merginos judesius. Auskarus sukūriau kiekvienai konkurso dalyvei.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip?

Raudona - karališka spalva. Šį vakarą visos merginos raudonomis sukniomis yra valdovės, visos karalienės; nėra nei viršesnės, nei žemesnės. Nors „Mis Lietuva 2010“ bus karūnuota viena gražuolė, man nerūpėjo atrasti gėlę karalienę- troškau suknele atspindėti  ir paryškinti kiekvienos merginos charakterį.

Kurdama kolekciją, nupiešiau keturiolika suknelių- keturiolika gėlės žiedų. Iš merginų nuotraukų spėdama jų charakterį, mėginau kiekvienai parinkti atitinkamą suknelę.

Kai konkurso dalyvės atėjo matuotis, nustebau, kiek nedaug tebuvau suklydusi. Merginos charakteris ir mano sugalvotos suknelės idėja sutapo. Savo misiją laikau atlikta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant kiekvienos suknelės prisiuvau išsiuvinėtą etiketę. Joje- tik vardas Julija. Ne Žilėnienė, ne Janulaitytė.  Žilėnienės pavardės atsisakiau prieš septynerius metus, tik dabar pribrendau ją visiškai ištrinti iš savo gyvenimo. Nuo šiol aš- Julija. Taškas.

Kodėl tokie pokyčiai? Mano pavardė buvo virtusi prekės ženklu, baiminausi, jog verslas žlugs, klientai mane pamirš, jei imsiu ką nors iš esmės keisti. Dabar man visa tai nesvarbu. Tvirtai žinau, kad  noriu būti tiesiog Julija. Salonas vadinasi „Julijos mados namai“.

REKLAMA

Pramoninę drabužių liniją (greitai pasirodys rudens ir žiemos modeliai) žymiu pekės ženklu „Julia Janus“. Romėnų mitologijoje Janus- pradžios ir pabaigos dievas. Jo simbolis- durys. Mano gyvenimo filosofijoje durys  užima simbolinę vietą: keisdamasi, ieškodama, pažindama aš  išeinu pro vienas, o įeinu pro kitas duris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų