REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė sako išgirdusi iš Lenkijos vadovo Bronislawo Komarowskio patikinimą, kad kol kas apie „Orlen Lietuva“ pardavimą nėra kalbama.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės vadovė nesureikšmina ir pačių kalbų apie galimą įmonės pardavimą ir primena, kad ji jau buvo parduota ir amerikiečiams, ir rusams, dabar priklauso lenkams.

REKLAMA

„Jų (tokių įmonių – ELTA) pelningumo klausimai yra gana sudėtingi, taigi yra objektyvios priežastys, kodėl „Orlen“ nėra taip lengva būti pelninga. Todėl, aišku, kad įmonė pasisamdė konsultantus, kurie turėtų patarti, kaip optimizuoti veiklą. Apie pardavimą kol kas nėra kalbos, tą patvirtino man ir Prezidentas“, – sakė D. Grybauskaitė žurnalistams trečiadienį.

Valstybės vadovė teigė girdinti įvairių spekuliacijų „Orlen Lietuva“ pardavimo tema ir spėja, kad jos sklinda iš suinteresuotų pusių.

REKLAMA
REKLAMA

„Gal kai kas ir norėtų nusipirkti pigiau, nes dabar rinkos kaina yra beveik dvigubai mažesnė nei sumokėjo „PKN Orlen“. Nemanyčiau, kad kažkas galvodamas nors kažkiek apie verslą parduotų 50 proc. pigiau nei pats mokėjo“, – svarstė D. Grybauskaitė.

Prezidentė neaktualizuoja galimo bendrovės pardavimo pasekmių ekonomikai ir primena, kad jos savininkai jau keitėsi tris kartus.

„Ekonomikai tai nėra strateginė įmonė, bet tas, kas įvežtų kurą, sumokėtų tą patį PVM į Lietuvos biudžetą. Tai strategiška tik tam miestui tiek, kiek įdarbina mūsų žmonių, Lietuvos piliečių, ir kiek jie sumoka į Lietuvos biudžetą. Tokia ir įtaka Lietuvos ekonomikai“, – dėstė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybės vadovė neaktualizuoja ir politinės tokio galimo sandėrio reikšmės.

„Politiškai mes jau buvo pardavę ir amerikiečiams, rusams, dabar – lenkams. Manau, kad politiškai, turint galvoje, kad įsipareigojimai, kuriuos pirkėjas įgis, buvo nustatyti dar „Williams“ pardavimo laikotarpiu iki 2024 metų“, – sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų