REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

CNN praneša, kad po įkaitų dramos Filipinų sostinėje Maniloje, kurios metu žuvo aštuoni turistai iš Honkongo, čia kilo nepasitenkinimas ir daug klausimų apie tai, kaip Filipinų valdžia sprendė šią krizę.

REKLAMA
REKLAMA

„Standard“ leidinys praneša, kad nepasitenkinimą išreiškė ne tik Kinijos žiniasklaida, bet ir šimtai Honkongo gyventojų, savo nuomonę išsakiusių forumuose.

REKLAMA

Džozefas Tungas, Honkongo „Kelionių tarybos“ direktorius teigia, kad, „žiūrėdami tiesioginę transliaciją, daugelis miesto žmonių pasipiktino Filipinų policijos veiksmais. Pradžioje atrodė, kad užgrobėjo reikalavimai labai paprasti ir viskas tvarkoma tinkamai, sunku buvo numatyti tokią pabaigą. “

Honkongo valdžia savo išplatintame perspėjime patarė vengti kelionių į Filipinus. Paskutinį kartą toks perspėjimas buvo išplatintas, kai neramumai ir protestai kilo Tailando sostinėje Bankoke.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Filipinuose yra dar trys turistų iš Honkongo grupės, tikimasi, kad šie, maždaug 60 žmonių, į namus grįš šiandien.

Filipinų nacionalinės policijos viršininkas generolas Jesus A. Verzosa paskelbė, kad bus sudarytas komitetas, kuris ištirs, ar šioje operacijoje policija padarė klaidų: „Mes reiškiame užuojautą žuvusiųjų šeimoms, tuo pačiu metu mes ir toliau teikiame pagalbą sužeistiesiems ir išsigelbėjusiems. Šiuo metu nenorime daryti ankstyvų išvadų, tik sakome, kad mūsų ketinimai taikiai išspręsti krizę buvo nutraukti, kai užgrobėjas ėmė elgtis agresyviai ir šaudyti įkaitus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį vienos vietinės partijos nariai surengė protesto akciją prie Filipinų konsulato Honkonge, skelbdami, kad protestuoja prieš policiją ir jos netinkamai atliktas pareigas.

Filipiniečių bendruomenė Honkonge bijo, kad sulauks neigiamų reakcijų dėl šios įkaitų krizės ir jos sprendimo, tačiau bent jau dabar negauta jokių pranešimų apie išpuolius prieš juos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų