• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stringančiuose Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo projektuose šį rudenį laukiama lūžio. Rugsėjo pabaigoje bus gautos teisininkų išvados, jos turėtų suteikti IAE papildomų svertų, siekiant priversti pagrindinę rangovę Vokietijos kompaniją „Nukem Technologies“, vėluojančią įgyvendinti du pagrindinius IAE uždarymo projektus, vykdyti savo įsipareigojimus, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

IAE generalinis direktorius Osvaldas Čiukšys sako, kad tarptautinė teisinė kompanija „Taylor Wessing“ iki rugsėjo pabaigos išanalizuos IAE su „Nukem Technologies“ („Nukem“) sudarytas sutartis ir pateiks pasiūlymus, kaip sustiprinti IAE derybines pozicijas.

REKLAMA

O. Čiukšio teigimu, taip pat bus nurodyti nauji realūs vieno iš dviejų pagrindinių projektų – kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo komplekso (B2/3/4) – įgyvendinimo terminai ir siekiama, kad „Nukem“ jų laikytųsi.

„Sutartys su „Nukem“ sudarytos pagal mums nepalankią britų teisę, tačiau mus konsultuojantys teisininkai jose išgrynins vietas, kuriose mes, kaip užsakovai, galime ieškoti papildomų garantų. Galiu tik apgailestauti, kad tokia analizė nebuvo atlikta 2005 m., prieš pasirašant sutartis su „Nukem“, – sako O. Čiukšys.

Šiemet liepą „Nukem“ panaudoto branduolinio kuro saugyklos statybų aikštelėje (B1) buvusią subrangovę UAB „Ranga IV“ pakeitė UAB „Vėtrūna“, jau anksčiau dirbusi objekte B2/3/4.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų