REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio pradžioje praūžusi audra buvo netikėta savo griaunamosios jėgos galia. Pagal išankstinius duomenis, dėl pastarosios audros yra užregistruota per 2,8 tūkst. draudžiamųjų įvykių, kurių metu patirta atlygintina žala sudaro apie 6,3 mln. litų. Draudimo priežiūros komisija praneša, bendra padaryta ūkiui siekia apie 21 mln. litų. Taigi, vos ketvirtoji nuniokoto turto dalis buvo drausta.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl gamtos stichijos padarytos žalos ir neįprasto pranešimų apie draudžiamuosius įvykius antplūdžio, draudikams teko mobilizuoti jėgas, siekiant patenkinti visų klientų poreikius. Pagal galimybes buvo supaprastintos žalų administravimo procedūros, sutrumpinti išmokų mokėjimo terminai. Daugiausiai nuostolių – apie 5,5 mln. litų turėtų būti atlyginama pagal turto draudimo sutartis, likusioji dalis – pagal kasko draudimo sutartis. Nors per kelias valandas nusiaubto turto apimtys atrodo neįtikėtinos, tačiau draudikams nuostolių atlyginimas neturėtų sudaryti didesnių problemų – ši suma nėra išskirtinė, ji sudaro maždaug tik dešimtadalį per mėnesį išmokamų išmokų pagal ne gyvybės draudimo sutartis. Draudimo verslo specifika įpareigoja įmones, sudarant draudimo sutartį kuo tiksliau įvertinti prisiimamą riziką, o taip pat ir katastrofinės ar grandininės rizikos tikimybę. Tam yra formuojami rezervai, kurių lėšos vėliau yra naudojamos kompensuoti draudėjų nuostolius.“ – komentavo Ramūnas Baravykas, Draudimo priežiūros komisijos pirmininko pavaduotojas.

REKLAMA

Per septynis šių metų mėnesius draudimo rinkoje pasirašyta įmokų už 891,6 mln. litų, tai yra beveik 5 proc. mažiau nei per tą patį praėjusiųjų metų laikotarpį. Draudėjams iš viso išmokėta beveik 544 mln. litų, o tai yra 14,8 proc. mažiau nei praėjusiųjų metų sausį-liepą.

Per liepos mėnesį buvo pasirašyta 122,5 mln. litų įmokų – 85 mln. litų ne gyvybės draudime , ir 37,5 mln. litų gyvybės draudime. Per mėnesį draudėjams atlyginta nuostolių už beveik 65 mln. litų, iš kurių 52 mln. litų išmokėta ne gyvybės draudime, o 13 mln. litų gyvybės draudime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų